Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα : Πρέπει να φύγουν τώρα


Την περσινή κακοστημένη παράσταση, «ανεβάζει» και φέτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, με τους πολίτες να έχουν μπει σε ένα νέο κύκλο φόβου, αγωνίας και αβεβαιότητας. Κανείς δε γνωρίζει πότε θα γραφεί το τέλος αυτής της παράστασης, ούτε και ποιο θα είναι αυτό. Ελπίζουμε μόνο να μην είναι το ίδιο, με του καλοκαιριού του 2015.

Το σενάριο, βεβαίως, θυμίζει τις αντίστοιχες περσινές στιγμές, τότε που όλοι περιμέναμε την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, τότε που η «δημιουργική ασάφεια» οδήγησε στο ναυάγιο, ακολούθησε το εικονικό δημοψήφισμα, οι κλειστές τράπεζες, για να έρθει τον Ιούλιο η πιο σκληρή και απαξιωτική συμφωνία, με τους δανειστές.

Επανάληψη λοιπόν της ιστορίας, με τον κ. Τσίπρα να φεύγει  αιφνιδιαστικά για την Ευρώπη, προκειμένου να ζητήσει πολιτική λύση. Ξεχνώντας βεβαίως ότι έχει «ροκανίσει» πέντε- έξη μήνες πολύτιμο χρόνο, αφού η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει από το Νοέμβριο, αδιαφορώντας παράλληλα, για την κατάσταση της οικονομίας που μόνο καταστροφική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Δεν αντιλαμβάνεται επίσης ο κ. Τσίπρας, ότι οι καιροί αλλάζουν, το ίδιο και οι συνθήκες. Η Ευρώπη σήμερα έχει να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα, έχει μπροστά της ένα δημοψήφισμα, για την παραμονή ή όχι στην Ε.Ε. της Βρετανίας και κανείς δεν ξέρει, πόσο θα ασχοληθεί με το επαναλαμβανόμενο Ελληνικό «μονόπρακτο», που τους παρουσιάζει.

Κανείς ποτέ δεν μπορεί να είναι σίγουρος, με το τι  έχουν στο μυαλό τους οι κυβερνώντες.

Πιθανολογώντας πάντα, δύο μπορεί να είναι οι παράμετροι. Ή έχουν συμφωνήσει τα πάντα με την τρόϊκα, αλλά ρίχνουν στάχτη στα μάτια στους πολίτες, στους οπαδούς τους, ακόμα και στους Βουλευτές τους, και το παίζουν «σκληροί διαπραγματευτές», «λεβέντες» και «νταήδες», δραματοποιώντας –για επικοινωνιακούς λόγους- την κατάσταση, ώστε να περάσουν τα μέτρα, όσο γίνεται πιο αναίμακτα.

Ή όπως πάντα,  χωρίς κανένα σχέδιο, με πλήρη ανικανότητα, βρίσκονται σε αδιέξοδο και ετοιμάζονται, να ρίξουν την χώρα- για την οποία άλλωστε αδιαφορούν- στα βράχια. Να στήσουν δηλαδή, ένα «σκηνικό πολέμου» με τους δανειστές, να επαναφέρουν τα αντι-μνημονιακά τους συνθήματα και να προχωρήσουν σε ηρωική έξοδο, ώστε να αποδράσουν μέσω εκλογών.

Ανεξάρτητα του τι θα επιλέξει να κάνει ο Τσίπρας και η παρέα του, η παραμονή τους στην εξουσία, βλάπτει ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας. Η ζημιά που έχουν προκαλέσει και που αυξάνεται κάθε μέρα που περνά, πολύ δύσκολα πλέον θα διορθωθεί.

Η πραγματική οικονομία έχει πεθάνει, το διεθνές κύρος της Ελλάδας είναι ανύπαρκτο, η χώρα έχει διασυρθεί παγκοσμίως, με την υπόνοια των παρακολουθήσεων, κάθε μέρα και παντού διαπιστώνεται η ανυπαρξία του κράτους και το συμπέρασμα όλων είναι, ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η χειρότερη που έχει περάσει και όποια κι αν είναι η επόμενη, θα έχει πραγματικά το δικαίωμα να πει ότι «παρέλαβε καμένη γη».

Η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, παρόλο που γνωρίζει  την καταστροφή που έχει συντελεστεί,  το καταρρακωμένο ηθικό των πολιτών, ότι χάριν των χειρισμών Τσίπρα- Καμμένου, έχει χαθεί κάθε αξιοπιστία, στους εταίρους και δανειστές, ότι το Grexit επανήλθε στο προσκύνιο,  είναι έτοιμη και αποφασισμένη, ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη,  να αναλάβει την τύχη της χώρας.

Εδώ που φτάσανε την κατάσταση, άλλες λύσεις δεν υπάρχουν παρά μόνο οι εκλογές. Η λαϊκή ετυμηγορία, η μόνη δημοκρατική διαδικασία, μπορεί θα δώσει λύση στα τραγικά αδιέξοδα, απομακρύνοντας την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που είχε η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

 

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα ο Γάμος αλά ελληνικά 2
Επόμενο άρθρο Αναβολή επίκαιρης για Σχολή Αστυνομίας - Ενημέρωση από Κώστα Τσιάρα