Ασημίνα Σκόνδρα: «Τα καυτά θέματα επί τάπητος»


Στο  εντευκτήριο της Βουλής, σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, οι Βουλευτές της ΝΔ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Πρωθυπουργό και να ενημερωθούν για την πρόοδο των Διαπραγματεύσεων. Η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, η οποία καθόταν δίπλα στον κ. Σαμαρά, αξιοποίησε την ευκαιρία να συζητήσουνε καυτά θέματα και να του θέσει τον προβληματισμό και την αγωνία των πολιτών.

 

Μεταξύ των άλλων, η κ. Σκόνδρα είπε: «Πρόεδρε, τα μέτρα θα περάσουν. Πες μας τι θα γίνει μετά! Ο κόσμος δεν εμπιστεύεται πια κανέναν. Η ανεργία, το βασικότερο πρόβλημα όλων, όπως και η ρευστότητα για να ξανά πάρει μπρός η αγορά», για να απαντήσει ο Πρωθυπουργός: «Πρώτα κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων. Πρέπει να πάρουμε απαραιτήτως τα 32 δις. Αμέσως μετά δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας για ανάπτυξη, ανάπτυξη και πάλι ανάπτυξη. Αυτή θα φέρει θέσεις εργασίας και ανάκαμψη.»

 

«Να ρίξουμε βάρος Πρόεδρε στην παραγωγή. Αγρότες και κτηνοτρόφοι, αυτοί θα φέρουν επάρκεια στη χώρα και εξαγωγές. Θα παράξουν πλούτο.» ανταπάντησε η Ασημίνα Σκόνδρα, για να συνεχίσει «Πρόεδρε, υπάρχουν αντισταθμιστικά μέτρα, κοινωνικά και οικονομικά, για τους πολίτες. Πρέπει να τα δεις άμεσα. Μετεγγραφές φοιτητών, μεταθέσεις, αποσπάσεις και μετατάξεις υπαλλήλων, να ενωθούν οι οικογένειες, να αλλάξουν οι όροι του Τειρεσία. Αυτά δεν κοστίζουν στο κράτος, αλλά ανακουφίζουν τους πολίτες.» Για να της απαντήσει ο  Πρωθυπουργός της χώρας: «Ασημίνα, συμφωνώ. Παραγωγή, ενέργεια και επενδύσεις, εκεί θα ρίξουμε το βάρος. Ήδη επενδυτές άρχισαν να ενδιαφέρονται και είμαστε στην αρχή ακόμη.»

 

Η κ. Σκόνδρα ζήτησε να μην κοπούν τα 30 ευρώ στους συνταξιούχους αγρότες. Όσο για το νομό μας, δεν παρέλειψε να τονίσει την στρατηγική σημασία της Ε65 και του Αχελώου. Στο τέλος ο Πρωθυπουργός της είπε: «Αγωνίζομαι για την πατρίδα μας! Και για την Καρδίτσα, και για όλες τις περιοχές και όλους τους Έλληνες. Μόλις τελειώσει αυτή η κρίσιμη διαδικασία θα συναντηθούμε κατά Περιφέρειες, κατά Νομό, και με έναν έναν από εσάς χωριστά.»

 

Ασημίνα Σκόνδρα

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρουσιάστηκε το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο του Έκτορα Νασιώκα
Επόμενο άρθρο Άμεσα τα ΚΕΦ σε Μουζάκι και Σοφάδες