Ειδήσεις

Ασημίνα Σκόνδρα : Χρέος μας η έμπρακτη στήριξη στη μάνα


Ένα «ευχαριστώ» στη μάνα, ψιθυρίζουν σήμερα, όλοι οι άνθρωποι πάνω στη γη και ο καθένας βλέπει τη μορφή της δικής του μητέρας, αναγνωρίζοντας πως όλα τα στάδια της ζωής του, έχουν μέσα την προσφορά της.

Γιορτή της μεγάλης και ανιδιοτελούς  αγάπης, της αφοσίωσης και της  στοργής, γιατί αυτά αντιπροσωπεύει η μητέρα .

Καθιερώθηκε αυτή η μέρα, για να εκφράζει η ανθρωπότητα το συλλογικό σεβασμό της στο ιερό πρόσωπο της μάνας, το πανανθρώπινο σύμβολο της ζωής, της αυτοθυσίας και της υπέρβασης, το στυλοβάτη της κοινωνίας.

Είναι η βάση της ζωής, η προσωποποίηση της αιώνιας δημιουργίας και η τροφός της ύπαρξης.

Το θεμέλιο και ο πυρήνας της οικογένειας, που με το μοναδικό της τρόπο και τη  συναίσθηση του ρόλου της, την κρατά ενωμένη, τη στιγμή που όλα γύρω της καταρρέουν και βαθαίνουν τα ρήγματα στον κοινωνικό ιστό.

Η σκέψη μας στρέφεται  στις μητέρες πρόσφυγες, που αναζητούν μέσα στις χώρες, μια ειρηνική πατρίδα για τα παιδιά τους. Χρέος όλων, να νοιώσουν την αγωνία τους και να τους εξασφαλίσουμε την προστασία και την αξιοπρέπεια που χρειάζονται.

Η σκέψη μας όμως, επιβάλλεται να σταθεί και στις Ελληνίδες μάνες, που αντιμετωπίζουν καθημερινά τη σκληρή πραγματικότητα.

Τη μάνα που πλήττεται από τη φτώχια και την ανεργία, τις ανύπαντρες μητέρες, τις μάνες μονογονεϊκών οικογενειών, τις ανασφάλιστες, τις αγρότισσες, τις εργάτριες και κάθε μια που δίνει τη δική της μάχη για επιβίωση.

Να σταθούμε με σεβασμό μπροστά στην πολύτεκνη μητέρα με το βαρύτερο φορτίο.

Η σύγχρονη Ελληνίδα μάνα, με τους πολλαπλούς ρόλους σκοινοβατεί κάθε μέρα, ανάμεσα στα μητρικά της καθήκοντα και στις οικογενειακές ανάγκες.

Στις τραγικές σημερινές συνθήκες, απαιτούνται τεράστιες πνευματικές, ψυχικές και σωματικές δυνάμεις, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στη σύνθετη και εξαιρετικά δύσκολη αποστολή της.

Η πολιτεία και η κοινωνία, οφείλουν να τη στηρίξουν, να τη διευκολύνουν, να την ενισχύσουν με  στοχευμένα μέτρα και να αναγνωρίσουν έμπρακτα το ρόλο της.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην στερήσουμε στις νέες μας, τα κίνητρα για τη δημιουργία οικογένειας.

Πρέπει να καταστεί προτεραιότητα, μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική, με επίκεντρο τη γυναίκα, ώστε να της παρέχει τα εχέγγυα, να πετύχει στον προορισμό της και ως μητέρα.

Έτσι έμπρακτα θα αποδώσουμε το φόρο τιμής στη μάνα, που η αγάπη της τροφοδοτεί την  ψυχή μας, με δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του παρόντος και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Άλλωστε στις μητέρες ανήκει το μέλλον, αφού αυτές το δημιουργούν γεννώντας τα παιδιά τους.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο 2η Έκθεση - Διαγωνισμός Λέσχης Μοντελιστών Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Σύλλογος Γυναικών Παλαμά : Αφιέρωμα στη Μητέρα