Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Οι χωματόδρομοι ασφαλτοστρώνονται με απόβλητα ΑΕΚΚ


Αγαπητοί Συμπολίτες, Όπως βλέπετε, τα περισσότερα από τα επικίνδυνα υλικά απόξεσης ασφάλτου και σκυροδέματος (ΑΕΚΚ), «έφυγαν από την Κοινωφελή Περιουσία και στρώθηκαν»αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα σε αλάνες, ιδιοκτησίες, κοινόχρηστους χώρους με Απαγορευτική Πινακίδα, αγροτικούς και παραποτάμιους δρόμους κ.ά.

Δεν γνωρίζουμε τους υπεύθυνους αυτών των πράξεων. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι, το ξέσμα ασφάλτου είναι απόβλητο με κωδικό ΕΚΑ 17 .03 ,02 και κάποιοι είχαν υποχρέωση να κάνουν αποκομιδή του συνόλου των παραγόμενων αποβλήτων, προκειμένου αυτά να παραδοθούν σε αποδεκτούς αδειοδοτημένους χώρους επεξεργασίας – ανακύκλωσης συνεργαζόμενων με εγκεκριμένες μονάδες ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ,για εναλλακτική διαχείριση.

Τώρα και άμεσα προκύπτουν οφειλόμενες υποχρεώσεις αποκομιδής και ελέγχου τυχόν υπευθύνων στην επιβλέπουσα τεχνική υπηρεσία,η οποία θα πρέπει να δημοσιοποιήσει τα σχετικά στοιχεία, προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις σ αυτούς που προκάλεσαν τα «επικίνδυνα για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία δρομολόγια των ΑΕΚΚ».

Και επειδή όλοι έχουμε περιβαλλοντική ευθύνη, ας αναλογιστούν οι αρμόδιοι για ποιο λόγο τα απόβλητα βρέθηκαν «να κοιμούνται» δύο τρεις νύχτες στο Κληροδότημα και μετά αντί να πάνε σε ΣΣΕΔ, «κόβουν βόλτες»στην «Κορομηλιά, στα Κορωνέϊκα, στα Βούρλα, στα Ρόγγια, στην Απαλαίστρα, στις Λάκκες, στο Τουρκόμνημα, στη Σπαστήρα» κ.ά. Είναι καιρός…ανάγκη και υποχρέωση για άμεση εφαρμογήτης αρχής, «Ο ρυπαίνων Πληρώνει…».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Π.Ο.Π Μουζακίου– Παμίσου– Ιθώμης Ν. Καρδίτσας, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σημαντικές ζημιές στα ορεινά του Νομού λόγω της κακοκαιρίας
Επόμενο άρθρο Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στο Μουζάκι Καρδίτσας