Ειδήσεις

Αστέριος Βασιλάκος: Το επικίνδυνο οδοιπορικό των αποβλήτων (ΑΕΚΚ) στο Μουζάκι


Αγαπητοί Συμπολίτες, Όπως βλέπετε, τα επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον, υλικά απόξεσης ασφάλτου και σκυροδέματος (ΑΕΚΚ), «παραμένουν στο Μουζάκιστρωμέναή εγκαταλειμμένα» σε αλάνες, ιδιοκτησίες, κοινόχρηστους χώρους , αγροτικούς και παραποτάμιους δρόμους, οικόπεδα κ.ά. παρά τις διαμαρτυρίες, επισημάνσεις και τα περί  του αντιθέτου προβλεπόμενα.

Υπενθυμίζουμε ότι, η προαναφερόμενη «διαχείριση ΑΕΚΚ» προέκυψε αυθαίρετα, μη νόμιμα                 και ανεξέλεγκτα καθ ότι, και ενώ κάποιοι είχαν υποχρέωση το ξέσμα ασφάλτου ως απόβλητο να το παραδώσουν σε αδειοδοτημένουςχώρους επεξεργασίας–ανακύκλωσης και σε εγκεκριμένες μονάδες ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ, εν τούτοις αυτά βρέθηκαν σε οικόπεδο κληροδοτήματος!

Δυστυχώς για τη σημερινή κατάσταση και ενώ προβλέπεται και υφίσταται υποχρέωση άμεσης αποκομιδήςπροκειμένου να οδηγηθούν τα ΑΕΚΚ για εναλλακτική διαχείριση,εν τούτοις                  «οι υπεύθυνοι δεν ενεργούν…».

Είναι καιρός, ανάγκη και υποχρέωση γιαάμεση και δυναμική διεκδίκηση, διασφάλιση και διαχείριση περιβαλλοντικής ποιότητας ζωής και υγείας, για έλεγχο και επιβολή κυρώσεων στους υπεύθυνους διαχειριστές έργων και άμεση εφαρμογή της αρχής, ο ρυπαίνων πληρώνει.

«Είναι ώρα για συστράτευση… κατά των αποβλήτων».-

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης

Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέο drive through test στο γήπεδο Σοφάδων την Τρίτη 12 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ενός ατόμου δυνάμει εντάλματος σύλληψης