Ειδήσεις

Αστ. Βασιλάκος: Το ηθικό δίλημμα των απ ΄ ευθείας αναθέσεων στη ΔΗΚΕΔΗ Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες, Τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος έγινε για το «νόμιμο και το ηθικό των απ ευθείας αναθέσεων»,  εξ αιτίας των οποίων κρίναμε και κατακρίναμε ανθρώπους της αυτοδιοίκησης,συστήματα, διαδικασίες, νοοτροπίες, διαφάνεια, ισονομία  και χρηστή διοίκηση στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος.

Η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τις απ ευθείας αναθέσεις ειδικότερα στο σκληρό πυρήνα της αυτοδιοίκησης ξεπέρασε τα συνήθη όρια με αποτέλεσμα να «αδικηθούν», ευτυχώς χωρίς πρόθεση και ελάχιστες φορές άνθρωποι καταξιωμένοι στη δουλειά τουςκαι επιχειρήσεις με ποιότητα και τις καλύτερες προσφορές, αλλά με «μειονέκτημα τη συγγενική, πολιτική ή παραταξιακήσχέση με τους κατά καιρούς αιρετούς της εξουσίας και του θεσμικού ελέγχου».

Αυτό όμωςκαι μέχρι τις τελευταίες… αποφάσεις (ΔΙΑΥΓΕΙΑ)Προέδρου και Γενικού Διευθυντή της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησηςγια Απευθείας Αναθέσεις, «σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.ΚΕ.ΔΗ.Μ! και σε επιχειρήσειςοι οποίες ή οφείλουνπολλά χρήματα (ληξιπρόθεσμα) στο Δήμο Μουζακίου! ή δραστηριοποιούνται μακράν..»,ξεπερνάει κάθε όριο διλλήματος! για τυχόντόλμημα «απ ευθείαςπαραιτήσεων λόγω ευθιξίας!».Τα ελεγκτικά όργανα υπάρχουν κι ας κρίνουν τη νομιμότητα. Το μείζον όμως που θα κριθεί από τους Πολίτες κατά την άποψή μου είναι, η προσπάθεια «να σταματήσει ηηθική απαξίωση..»με ασυμβίβαστο-κωλύματα-δημοσίευση-προσφορές πέραν της μιας-αξιολόγηση-επιλογή.-

 

 

 

Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

Προηγούμενο άρθρο Άμεσο έλεγχο για κορονοϊό ζητάει ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ.κ. Τιμόθεος
Επόμενο άρθρο Κρούσμα κορωνοϊού και στα Δικαστήρια Καρδίτσας