Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος προς μυκηναϊκό τάφο Γεωργικού


Στα πλαίσια ελέγχου της προόδου υλοποίησης των οδικών έργων που χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του προγράμματος ΚΑΠ ο Νομάρχης κ. Φ. Αλεξάκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη έργων κ. Β. Νίκου, επισκέφθηκε το πρωί το εργοτάξιο του έργου «Οδός προσπέλασης στο Θολωτό Μυκηναϊκό τάφο στα Τ.Δ Γεωργικού-Ξυνονερίου» προϋπολογισμού 200.000,00 με ΦΠΑ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΚΑΠ. Προβλέπεται η βελτίωση και πλήρης κατασκευή του δρόμου προσπέλασης από τον επαρχιακό δρόμο Καρδίτσα-Μητρόπολη προς τον Θολωτό Μυκηναϊκό τάφο στα Τ.Δ Γεωργικού-Ξυνονερίου. Οι εργασίες που θα έγιναν είναι, εκσκαφές, επιχώσεις με αμμοχάλικο, τάφροι, 3Α και αυτές τις ήμερες εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης στο μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου και εντός του Νοεμβρίου ο δρόμος θα ολοκληρωθεί στο σύνολο του.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης κ Φ. Αλεξάκος τόνισε ότι το έργο εντάσσεται στον σχεδιασμό της Ν.Α Καρδίτσας για ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των αρχαιολογικών χώρων του νομού. Ο συγκεκριμένος δρόμος θα διευκολύνει την πρόσβαση και θα υποστηρίξει την τουριστική κίνηση προς την περιοχή.

Προηγούμενο άρθρο Κοινοτάφιο θα δημιουργηθεί στο Δημοτικό Κοιμητήριο
Επόμενο άρθρο Επιτυχημένη η παρουσία της Ν.Α. Καρδίτσας στην 24Η PHILOXENIA 2008