Ειδήσεις

Ασύρματη πρόσβασης στο διαδίκτυο αποκτά το Γ.Ν. Καρδίτσας


Το Γ.Ν. Καρδίτσας σας ανακοινώνει την ενεργοποίηση της υπηρεσίας eduroam, η οποία είναι διαθέσιμη για τους εγγεγραμμένους χρήστες  των υπηρεσιών καταλόγου του Νοσοκομείου μας. Το eduroam είναι ένα διεθνές δίκτυο περιαγωγής (roaming) ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο, το οποίο διασυνδέει ένα πλήθος από ακαδημαϊκά ιδρύματα, προσφέροντας δωρεάν πρόσβαση στα μέλη τους. Χρήστες που επισκέπτονται ιδρύματα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, τα οποία είναι μέλη της ομοσπονδίας eduroam, μπορούν να έχουν εύκολη, δωρεάν και ασφαλή πρόσβαση στο διαδίκτυο κάνοντας χρήση των κωδικών που τους διαθέτει το ίδρυμά τους. Για παράδειγμα, με την υπηρεσία eduroam, ένας χρήστης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ο οποίος έχει εγγραφεί στην υπηρεσία καταλόγου του Νοσοκομείου μας, είναι σε θέση να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο eduroam που εκπέμπεται στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών Άγιος Ανδρέας ή στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Hπαραπάνω υπηρεσία έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, που λειτουργούν παραγωγικά και εξυπηρετούν τόσο το προσωπικό του Γ.Ν. Καρδίτσας όσο και τους ασθενείς και επισκέπτες που προσέρχονται στους χώρους του Νοσοκομείουκαι ανήκουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών

  1. Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο για το σύνολο των επισκεπτών, ασθενών και υπαλλήλων του Φορέα
  2. Υπηρεσία εγγεγραμμένων χρηστών καταλόγου για το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.
  3. Δυνατότητα δωρεάν διαδικτυακής πρόσβασης με την υπηρεσία ΔΙΑΔΟΣΙΣ σε όλες τις επιστημονικές δημοσιεύσεις που καλύπτονται από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEAL-Link)
  4. Δυνατότητα αποστολής και φύλαξης αποτελεσμάτων των απεικονιστικών εξετάσεων σε κέντρο δεδομένων και πρόσβαση σε αυτό πιστοποιημένων χρηστών για ερευνητικούς σκοπούς
  5. Υπηρεσία eduroamγια δωρεάν ευζωνική, ασύρματη πρόσβαση εγγεγραμμένων χρηστών στο διαδίκτυο, σε πάνω από 18.000 σημεία πρόσβασης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, αξιοποιεί κάθε δυνατότητα χρήσης και παραγωγικής εφαρμογής νέων τεχνολογιών, παρέχοντας νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, προς όφελος του προσωπικού αλλά και των προσερχόμενων πολιτών.

                                           Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

                                                ΒΑΙΟΣ  Χ. ΒΑΡΕΛΑΣ

Προηγούμενο άρθρο προΘΗΣΑΥΡΟΣ17: παρουσίαση σχεδίου
Επόμενο άρθρο Απολογισμός κοινωνικής δράσης του Δ. Καρδίτσας για τον Σεπτέμβριο