Ασ. Σκονδρα: Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλει άμεση εφαρμογή των προτάσεων της Ν.Δ.


  Τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο, τις θέσεις που επίμονα και υπεύθυνα διατυπώνει πάνω από ένα χρόνο τώρα, η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ.Βενιζέλος ομολόγησε, ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους, που τον Οκτώβριο του 2009 ήταν περίπου 31 δις. ευρώ, τον Ιούνιο ξεπέρασαν τα 41 δις. ευρώ.

Οι θυσίες του ελληνικού λαού επί ένα χρόνο, ήταν χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Οι δυσβάστακτοι φόροι που επί 20 μήνες επιβάλλονται χωρίς μέτρο και λογική, με οριζόντιο και άδικο τρόπο, έχουν δημιουργήσει αδιέξοδο και αδυναμία στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στην αγορά επικρατεί πλήρες «στέγνωμα», πρωτοφανής έλλειψη ρευστότητας και η ανεργία καλπάζει ακάθεκτη σε υψηλότατα επίπεδα.

Η σκληρή αυτή πραγματικότητα είχε προβλεφθεί από τον Αντώνη Σαμαρά, που ακούραστα επιμένει ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μας οδηγεί κατ΄ευθείαν στον γκρεμό.

Κατάθεσε ολοκληρωμένο πρόγραμμα  στο ΖΑΠΕΙΟ Ι και επανήλθε με το ΖΑΠΕΙΟ ΙΙ, και τότε κατηγορήθηκε ότι  οι προτάσεις του θα εκτόξευαν το έλλειμμα.

Σήμερα όμως που το έλλειμμα διογκώνεται με ρυθμούς πάνω από 27% και μόλις στο πρώτο εξάμηνο, είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση και πλήρη εφαρμογή των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως στο φορολογικό.

Αποδεικνύεται και στη πράξη, ότι υ υπερχείλιση των φόρων τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο την ύφεση και αυτή με τη σειρά της στερεύει τις πηγές των εσόδων.

Η κυβέρνηση που λοιδορούσε τις προτάσεις τότε, σήμερα εμφανίζεται να υιοθετεί κάποιες απ΄αυτές,  όσον αφορά τη φορολογίας.

Η αποσπασματική όμως εφαρμογή αυτών των προτάσεων δεν αρκεί, δεν θα αλλάξει η κατάσταση.

Είναι αδήριτη  και επιβεβλημένη η ανάγκη, για υιοθέτηση ολοκληρωμένης της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά, τώρα.

Στη Νέα Δημοκρατία προτείνουμε:

1.  Μείωση φορολογικών συντελεστών:

  • Άμεσα, συντελεστής κερδών 15% για όλες τις Εταιρίες.
  • Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%.
  • Φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων από 45 σε 40% με στόχο σε 3 χρόνια να μειωθεί στο 30%.
  • Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό (σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο).
  • Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων και κατάργησης «φόρων υπέρ τρίτων».
  • Απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας, που ουσιαστικά βρίσκεται υπό διωγμό.

2.  Τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή «κόκκινη   

      Γραμμή» από εδώ και στο εξής.

  • Παράθυρο ενός έτους για τη δήλωση κάθε λογής περιουσιακών στοιχείων, χωρίς φορολογική επιβάρυνση ή έλεγχο, ώστε να επαναπατριστούν και να δηλωθούν κεφάλαια που σήμερα βρίσκονται εκτός της οικονομίας.
  • Όχι άλλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Η άμεση εφαρμογή των προτάσεων αυτών θα φέρουν το δημιουργικό σοκ, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάταξης και της ανάπτυξης.

Για να επανέλθουμε μετά το σοκ που μας υποβάλει η κυβέρνηση επί 21 μήνες τώρα, με τους 11 φορολογικούς νόμους που πέρασε. 

Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον, ότι στη Νέα Δημοκρατία λέμε την αλήθεια και αισθανόμαστε μεγάλη την ευθύνη απέναντι στο λαό και τη Χώρα.

Αντιλαμβάνονται ποιος συνιστά την πραγματική ελπίδα για τον τόπο για την επανεκκίνηση στην οικονομία, για την επανεκκίνηση της Ελλάδας.

Κατανοεί και γι΄αυτό φοβάται, ότι η σημερινή κυβέρνηση μόνο δεινά μπορεί πλέον να του προσφέρει.

        ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

         ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ν.Δ.

    ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Απλά μαθήματα επιβίωσης στον καύσωνα
Επόμενο άρθρο Ιερά πανήγυρι Αγίας Μαρίνας στο μαυρομμάτι