Ασ. Σκόνδρα :Ανάγκη για σταθερότητα, ρευστότητα, φίλους και συμμάχους


Δύο  ημέρες πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που θα κρίνει το μέλλον της χώρας μας, της ζωής μας και των παιδιών μας.

Είναι η ώρα που θα πρέπει να επικρατήσει  η σύνεση, η ψυχραιμία και η ενότητα.

Αποφασίζουμε για το Έθνος και την Ελλάδα.

Ο καλύτερος δρόμος για να καταλήξουμε στη σωστή απόφαση, είναι ο δρόμος της λογικής και του ρεαλισμού.

Δεν είμαστε υπέρ του διχασμού μεταξύ των Ελλήνων, υπέρ της  διχόνοιας μεταξύ αδελφών  συγγενών και φίλων.

Είμαστε υπέρ της ενότητας, της ομοψυχίας, και της ψυχραιμίας.

Έχουμε παραδείγματα στην πρόσφατη ιστορία μας, και πολλοί απ ‘αυτούς που τα βίωσαν βρίσκονται  εν ζωή. Όλοι καταμαρτυρούν μνήμες πικρές, και συμβουλεύουν πάση θυσία να αποφύγουμε τέτοιες ανάλογες ολέθριες καταστάσεις.

Δύο  ημέρες πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, η χώρα μας βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική κατάσταση, μετά την κατοχή. Με κλειστές τράπεζες και άδεια ταμεία. Με ελλείψεις, που άρχισαν ήδη, σε φάρμακα και τρόφιμα. Η χώρα και οι πολίτες ζούμε τον απόλυτο εξευτελισμό και μέσα στην ταπείνωσή μας κυριαρχεί η αγωνία  η ανασφάλεια και ο φόβος.

Πέρα από την οικονομία, είμαστε εκτεθειμένοι σε κινδύνους, που αφορούν θέματα  εθνικά και ζητήματα ασφαλείας.

Χρειαζόμαστε επειγόντως  ρευστότητα και σταθερότητα ,φίλους και συμμάχους.

Είναι κοινή διαπίστωση ότι δεν υπάρχει κανείς, ούτε οι αγορές, ούτε κράτος της Υφηλίου, εκτός  από την Τουρκία βεβαίως, που να είναι διατεθειμένο να στηρίξει και να βοηθήσει την Ελλάδα.

Ο μόνος τρόπος, για να εξασφαλιστούν άμεσα και ακίνδυνα, αυτά που έχουμε ανάγκη, ως  χώρα και ως πολίτες, είναι να μην διαταραχθεί η σχέση με τους εταίρους και η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Κανείς δεν ισχυρίστηκε μέχρι σήμερα ότι οι εταίροι μας, στο ελληνικό ζήτημα, ήταν αλάνθαστοι. Ούτε, ότι δεν πρέπει να διεκδικούμε  καλύτερους όρους και μεγαλύτερη αλληλεγγύη μεταξύ μας. Η όποια συζήτηση όμως, μόνο αν είσαι ισότιμο και αξιόπιστο μέλος, και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μπορεί να γίνει και να φέρει θετικά αποτελέσματα.

Έξω από το ευρώ και έξω από την Ευρώπη, σαφώς και δεν μπορεί να γίνει καμία συζήτηση. Δεν έχεις βήμα, δεν έχεις λόγο.

Γι, αυτό, το πρώτο και το βασικό, είναι, να είμαστε ισότιμος και αξιόπιστος συνομιλητής των εταίρων. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα δώσει αυτή την απάντηση, αν θέλουμε ή δεν θέλουμε.

Άσχετα λοιπόν με το τι λέει η κυβέρνηση, που πλέον δεν την ακούει και δεν την πιστεύει κανείς στην διεθνή και Ευρωπαϊκή κοινότητα, ξεκαθαρίζουν άπαντες και από παντού, ότι  το «ΝΑΙ» σημαίνει:

ΝΑΙ στη ζώνη του ευρώ,

ΝΑΙ στην Ευρωπαϊκή Ένωση,

ΝΑΙ στην ομαλή πορεία της χώρας και στη ζωή μας.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Σωτ. Κουλοκτσής :Την Κυριακή ψηφίζουμε ΝΑΙ στην Ευρώπη
Επόμενο άρθρο Κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα στην Καρδίτσα