Ειδήσεις

Ασ. Σκόνδρα : Από ποιούς κινδυνεύει τελικά η χώρα ;


Η περιρρέουσα ανησυχία του κάθε σκεπτόμενου Έλληνα πολίτη, όσον αφορά τα εθνικά  θέματα, τις τελευταίες ώρες λαμβάνει συγκεκριμένη μορφή. Ενορχηστρωμένες  ανθελληνικές δηλώσεις , προκαλούν την Ελλάδα, με τον Ταγίπ Ερντογάν να αμφισβητεί, με τον πιο επίσημο τρόπο τη συνθήκη της Λωζάνης και ταυτόχρονα την Αλβανία,-μέσω του Γιοχάνες Χαν, να ανοίγει και πάλι το θέμα Τσαμουριάς.

«Δώσαμε τα νησιά στους Έλληνες, με τη συνθήκη της Λωζάνης, γιατί δεν εκμεταλλευτήκαμε τότε τη συνθήκη αυτή», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ξεκάθαρα δηλαδή και απροκάλυπτα, αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Από τη μία οι δηλώσεις αυτές, από την άλλη τα προβλήματα με τους Μουσουλμάνους στη Θράκη να έχουν οξυνθεί, παράλληλα τα όσα ακούγονται για επαναφορά στο προσκήνιο του Κυπριακού και άμεσης λύσης αυτού, χωρίς κανείς να γνωρίζει τον τρόπο, συν το ανοιχτό πρόβλημα με τα Σκόπια, μόνο ασταθή και  επικίνδυνη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την όλη κατάσταση.

Το τραγικό βέβαια είναι ότι τα σοβαρά αυτά εθνικά ζητήματα, θα κληθούν να τα διαπραγματευτούν, άνθρωποι σαν τον Κοτζιά και τον Μουζάλα, που καταγράφουν μόνο ήττες, σε ότι και αν  διαχειρίστηκαν από τον υπουργικό τους  θώκο.

Το ακόμα χειρότερο είναι, ότι επικεφαλής αυτού του θιάσου που έχουμε για κυβέρνηση, είναι ο Τσίπρας,  πιστός στην αριστερή του ιδεολογία και με  καταγεγραμμένη την αποστροφή του, σε αξιακά και ιδεολογικά πρότυπα εθνικού συμφέροντος, αλλά και πίστης, Θρησκείας και πατριωτισμού.

Διότι, ο δρόμος προς τον Σοσιαλισμό, όπως το αριστερό ιδεολόγημα επιτάσσει, δεν γνωρίζει σύνορα, ούτε εθνική ταυτότητα, δεν σέβεται ιστορία και παράδοση και στο όνομα του προοδευτισμού, παραχαράσσει και σπιλώνει εκείνα τα χαρακτηριστικά του λαού μας, που μας κρατούν ενωμένους σε δύσκολες και επώδυνες στιγμές.

Γι’ αυτό άλλωστε, δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός εξωτερικής πολιτικής και προσφυγικού  και η όλη στάση της αριστερής μας κυβέρνησης πάνω σ΄ αυτά, ήταν από τελείως αδιάφορη, έως ενδοτική. Ότι προέκυψε μέχρι σήμερα, το αντιμετώπισαν με νωθρότητα και παθητικότητα, αφήνοντας έφορο έδαφος στις βλέψεις του καθενός.

Και ‘δω, απορεί κανείς με την οβιδιακή μετάλλαξη των ΑΝΕΛ και του Καμμένου, που ξέχασε την προσήλωσή του στο έθνος, την ασφάλεια και τη θρησκεία. Όπως ξέχασε και τους συντηρητικούς ψηφοφόρους  που τον εμπιστεύτηκαν, τους πρόδωσε για μια καρέκλα και παριστάνει το άβουλο δεκανίκι του Τσίπρα.

Και επειδή, μόνο σύμπτωση δεν μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τις συντονισμένες και ύπουλες προκλήσεις των «καλών» μας γειτόνων, είναι πασιφανής η εξήγηση, ότι αυτό που ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται σήμερα, εκείνοι το γνώριζαν εκ των προτέρων.

Γνώριζαν τη χαλαρότητα και την ιδεοληψία, με τα οποία αντιμετωπίζει η Αριστερά οτιδήποτε εθνικό. Γνώριζαν τη θέση τους για το Κυπριακό, το πιστεύω τους, ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, ότι δεν υπάρχουν –κατά τον Τσίπρα- θαλάσσια σύνορα  και αντιλήφθηκαν εξ αρχής την ιδεοληψία, την ανικανότητα, την ασυνεννοησία και την απόλυτη απειρία, που διαθέτει η αριστερή ελληνική κυβέρνηση. Γνώριζαν εν ολίγοις, ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να προβάλλουν τις παράλογες αξιώσεις τους.

Ο ελληνικός λαός, είτε σε μια στιγμή αγανάκτησης, είτε παρασυρόμενος από τις όμορφες υποσχέσεις και αφού δεν σκέφθηκε τι επικράτησε σε χώρες όπου κυβέρνησε η αριστερά, έδωσε την ευκαιρία στο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Αντιλαμβάνεται κάθε μέρα την απάτη που έγινε εις βάρος του, τις θυσίες του που πήγαν χαμένες, τη φτώχια που χτύπησε την πόρτα του, αλλά μέχρι τώρα έδειξε ανοχή και υπομονή, ελπίζοντας μόνο στο να φύγει αυτή η κυβέρνηση το δυνατόν γρηγορότερα.

Σήμερα όμως με τις εξελίξεις που έχουμε στο εθνικό πεδίο, οι ευχές και οι ανοχές δεν επαρκούν.

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πρέπει να φύγουν από την κυβέρνηση. Άμεσα. Τώρα.

Η σοβαρότητα, η υπευθυνότητα, η γνώση και η αξιοπιστία που απαιτείται στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, είναι χαρακτηριστικά, που μόνο η Νέα Δημοκρατία διαθέτει, όπως διαθέτει και την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον, στην ασφάλεια, στην αγάπη για την πατρίδα.

Όσο πιο γρήγορα αναλάβει το τιμόνι της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης , τόσο πιο γρήγορα θα απομακρυνθεί η πιθανότητα δυσάρεστων εκπλήξεων, από τις παρακινδυνευμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 19 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Δ. Σιούφας : Η Εθνική Συνεννόηση και ενότητα είναι πάντα το θεμέλιο της ανόρθωσης