Ειδήσεις

Ασ. Σκόνδρα : Δύναμη και αισιοδοξία για να πορευτούμε το καυτό Φθινόπωρο


Εύχομαι να έχουν μείνει κάποιες σταγόνες δύναμης και αισιοδοξίας, στην ψυχή της ελληνικής κοινωνίας, για να μπορέσει να πορευτεί σ΄αυτό το καυτό Φθινόπωρο που ξεκίνησε από χθες.

Διότι τα τραγελαφικά σόου της κυβέρνησης, για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, η  στημένη μάχη κατά της διαπλοκής και οι αποσπασματικές και ασυνάρτητες προτάσεις για την συνταγματική αναθεώρηση, κανένα πρόβλημα δεν έλυσε στους πολίτες.

Μόνο για λίγο, κάποιοι χαμογέλασαν ειρωνικά και οι υπόλοιποι, οι πολλοί, οργίστηκαν με την απροκάλυπτη προσπάθεια των κυβερνώντων, να αποπροσανατολίσουν το λαό και συγχρόνως να ικανοποιήσουν και το κομματικό τους ακροατήριο, εν όψει μάλιστα της ΔΕΘ και του Συνεδρίου τους.

Όσο καλοί όμως κι αν είναι στη προπαγάνδα, δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν με τους αμείλικτους αριθμούς.

Στις θερινές εκπτώσεις π.χ. οι πωλήσεις έπεσαν 9,7% κάτω από πέρυσι. Επίσης τον μήνα Ιούνιο είχαμε πτώση των πωλήσεων 5,2%, έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2015, στερώντας έτσι τις μικρές ανάσες στους μικρομεσαίου εμπόρους, που αργοπεθαίνουν. Τα ποσοστά αυτά βεβαίως, καταμαρτυρούν και τον οικονομικό μαρασμό των καταναλωτών, που η αγοραστική τους δύναμη, πολύ απλά, δεν υπάρχει.

Με παραπανίσιο θράσος όμως, ο κυβερνητικός θίασος, προσπαθεί να μας πείσει, ότι η οικονομία βελτιώθηκε, σαν να μας λέει ότι εμείς είμαστε οι ηλίθιοι και δεν το καταλαβαίνουμε ή έστω αχάριστοι και δεν το αναγνωρίζουμε.

Δεν προβληματίζονται καν, που το πρώτο εξάμηνο του 2016 οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 8,1%, έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2015, καταγράφοντας το χαμηλότερο σημείο της τριετίας.

Ούτε τους απασχολεί, ότι η απορρόφηση του νέου ΕΣΠΑ, φτάνει μόνο στο 2,3%.

Ούτε βεβαίως ανησυχούν στη κυβέρνηση Τσίπρα, που 70.000 περίπου ελληνικές επιχειρήσεις, έκαναν αίτηση για μεταφορά της έδρας τους εκτός Ελλάδος.  Δεν αντέχουν άλλο βλέπετε, το ανελέητο κυνηγητό της αριστεράς, σε καθετί ιδιωτικό,  τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές και την υπερφορολόγηση.Όσο για τους μισθωτούς, έξι στους δέκα, έχουν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα. Μόνο οι συνταξιούχοι εξασφαλίστηκαν αφού, κατά τον Κατρούγκαλο, με τα 384 ευρώ κανείς δεν θα είναι πια φτωχός.

Η απίθανη αριστερή μας κυβέρνηση, πιέζει τους πάντες προς τα κάτω και διανέμει τη φτώχεια.  Ενσαρκώνει έτσι το όνειρό της περί σοσιαλιστικού παραδείσου.  Αυτόν, τον γνωστό παράδεισο της συλλογικής φτωχοποίησης, που η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία έζησαν στο παρελθόν και που σήμερα, προσπαθούν να τον σβήσουν από τη μνήμη τους.

Όσα όμως πιστεύει και οραματίζεται η γραφική μας αριστερή κυβέρνηση, είναι διεθνώς ξεπερασμένα και δεν μπορούν να επιβιώσουν στην σύγχρονη διεθνή πραγματικότητα. Ούτε βεβαίως και οι Έλληνες είναι διατεθειμένοι να τους ακολουθήσουν  στην ιδεοληπτική, αναχρονιστική τους κόλαση.

Ναι, τους ψήφισαν τρεις φορές μέσα σε 1,5 χρόνο, τώρα όμως αντιλαμβάνονται και συνειδητοποιούν, που μας οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τη σημαίνει αριστερά.

Τώρα βλέπουν το μεσαίωνα που έρχεται, γιατί αυτό συμβαίνει όταν καταρρέει η μεσαία τάξη.  Ούτε μπορεί κανείς Έλληνας να φανταστεί, ότι δεν θα είναι αφεντικό του εαυτού του, διότι αυτό σημαίνει  υποδούλωση.

Ο Ελληνικός λαός θέλει να είναι ασφαλής, αξιοπρεπής να μένει στην όμορφη χώρα του και να προοδεύει.

Να φύγουν γρήγορα λοιπόν.  Και υπάρχει λύση. Η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μόνο εμείςμπορούμε να επαναφέρουμε την Ελλάδα στην κανονικότητα. Διότι πιστεύουμε στον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό και ξέρουμε, ότι μόνο με μεταρρυθμίσεις, με επενδύσεις και ρηξικέλευθες πολιτικές, θα βγούμε από την κρίση. Διότι εμείς θέλουμε ένα κράτος νοικοκυρεμένο, με ισχυρή παραγωγική βάση, με έμφαση στις εξαγωγές και στήριξη της επιχειρηματικότητας, με μείωση της αντιαναπτυξιακής φορολογίας, με καινοτόμες πρακτικές και άνοιγμα νέου αναπτυξιακού κύκλου στην οικονομία. Έχουμε πίστη στο ελληνικό δαιμόνιο και αγάπη στον αγωνιζόμενο έλληνα. Γι΄αυτό, θα σκύψουμε στα προβλήματά του με τρόπο πολιτικά πειστικόκαι μαζί θα χτίσουμε  την Ελλάδα που αξίζουμε.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Με νομοθετική ρύθμιση κατόπιν πρότασης της ΕΝΠΕ επιλύονται προβλήματα στη μεταφορά μαθητών
Επόμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας : Ανενεργός ο επενδυτικός νόμος του ΣΥΡΙΖΑ