Ειδήσεις

Ασ. Σκόνδρα: Η λησμονιά είναι ο καλύτερος σύμμαχος της ΣΥΡΙΖΑϊκής προπαγάνδας


Όλοι λίγο πολύ ακούμε διάφορα επιχειρήματα,  που  μας  κάνουν να σκεφτόμαστε ότι,  υπάρχει βάση στον ισχυρισμό,  πως οι Έλληνες ξεχνάμε εύκολα. Το να ξεθωριάζει όμως η συλλογική μνήμη, σε συνδυασμό με το να παρασυρόμαστε από λαϊκίστικα συνθήματα, εύηχες υποσχέσεις και επικοινωνιακά τερτίπια,  αποδείχθηκε καταστροφικό για  το έθνος μας, τη χώρα μας,  τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας.

Οι μνήμες πρέπει να μένουν αναλλοίωτες  για τα θετικά, αλλά κυρίως  για τα αρνητικά, ώστε να γίνονται σωστές συγκρίσεις  και  να  αποφευχθούν μελλοντικές  λανθασμένες επιλογές , που μπορεί να αποβούν μοιραίες.

Διάφορα κέντρα, κατευθυνόμενα από το Μαξίμου, προσπαθούν να περάσουν τεχνηέντως στη κοινή γνώμη διάφορα, για να απομειώσουν  τις καταστροφές του  Τσίπρα και να εξισώσουν τους πάντες,  στη συνείδηση των πολιτών.  Ακούμε λοιπόν  ισχυρισμούς όπως:

  • Όλοι ίδιοι είναι
  • Ο Τσίπρας δημιούργησε τα προβλήματα;
  • Ο Τσίπρας δεν ήξερε, αλλά είχε καλές προθέσεις
  • Τα ίδια θα έκανε όποιος κι αν ήταν
  • Ψηφίζει τα πάντα αλλά δεν ανοίγει μύτη, ποιος άλλος θα μπορούσε;
  • Τον θέλουν και τον στηρίζουν οι δανειστές
  • Τώρα κατάλαβε και προχωράει τις αποκρατικοποιήσεις και τις μεταρρυθμίσεις

Επιχειρήματα αστεία, αβάσιμα, αποπροσανατολιστικά και επικίνδυνα.

Κανείς δεν πρέπει να τα πιστεύει, να τα υιοθετεί και να τα επαναλαμβάνει.

Αντίθετα πρέπει  όλοι να σκεφτόμαστε , να θυμόμαστε και να απαντάμε.

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Στη ΝΔ διαφέρουμε κατά πολύ  στην αγάπη για την πατρίδα, στο ήθος, στη συνέπεια, στη σοβαρότητα, στην υπευθυνότητα, στην ειλικρίνεια, στο σεβασμό  στους πολίτες, στο Σύνταγμα στους Νόμους και στους Θεσμούς.  Παραλήψεις  και  ακούσια λάθη μπορούν να καταλογιστούν , δεν υποκλέψαμε όμως  την ψήφο των πολιτών με ψευτιές, απάτες και αυταπάτες. Είμαστε ξεκάθαροι στο τι πιστεύουμε, τι πρεσβεύουμε, στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό  και που θέλουμε να οδηγήσουμε την χώρα.  Είμαστε πολιτικός οργανισμός συγκροτημένος με σαφείς θέσεις αρχές και ιδέες.

Κανείς να μην ξεχνά ότι, όταν  έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενοι την εκλογή του Προέδρου, η χώρα είχε αρχίσει να ανακάμπτει. Είχαμε καλύψει το έλλειμμα των  12 μονάδων και την ύφεση του 7%.  Είχαμε πραγματικούς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, θετικό πρόσημο στην ανάπτυξη, είχαμε βγει με επιτυχία δύο φορές στις αγορές, το χρέος σύμφωνα με επίσημα στοιχεία ήταν βιώσιμο και  τέλος Φεβρουαρίου του 2015, βγαίναμε από το μνημόνιο οριστικά, με εξασφαλισμένη πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ήμασταν δηλαδή σε ανοδική οικονομική τροχιά, αξιοπιστία, αξιοπρέπεια και προοπτική.

Να μην  ξεχνάμε ότι, στα 40 προηγούμενα χρόνια, είχε δημιουργηθεί χρέος περίπου 320 δις, με την διόγκωση του κράτους, τις  σπατάλες,  τις μειωμένες ελεγκτικές άμυνες,  αλλά και με έργα, με βελτίωση του βιοτικού επιπέδου όλων μας και με οικονομική άνεση του μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού.

Σε λιγότερο από 1 χρόνο ο Τσίπρας  χρέωσε τη χώρα 120 δις, χωρίς να συνυπολογιστούν άλλες ζημιές και διαφυγόντα κέρδη.

Πρέπει να θυμόμαστε όλοι,  ότι οι Τσίπρας – Καμμένος  ανέλαβαν ανακεφαλαιοποιημένες  Τράπεζες, 16,5 δις τραπεζικό χαρτοφυλάκιο του Κράτους και προβλεπόμενη ανάπτυξη σε υψηλούς ρυθμούς.

Μπορεί να είχαμε προβλήματα, αλλά ήταν διαχειρίσιμα και είχαν αρχίσει να λύνονται.

Ναι, οι  Τσίπρας – Καμμένος  δημιούργησαν αυτά που ζούμε, αποκλειστικά και μόνο.

Μας επανέφεραν  στην ύφεση, υποθήκευσαν την ελληνική περιουσία για 99 χρόνια, ανέστειλαν την έξοδό μας από τα μνημόνια το 2015 και τη μετέθεσαν για το 2060.

Έκλεισαν τις Τράπεζες, ψήφισαν δύο σκληρά  μνημόνια και κατέστησαν το χρέος μη βιώσιμο, για μισό αιώνα ακόμα.

Επίσης, δεν θα έκαναν τα ίδια όλοι, διότι ότι γίνεται σήμερα είναι ή επίπτωση της ζημιάς,  που ο ίδιος ο Τσίπρας  προκάλεσε.  Πριν αναλάβει ήταν αχρείαστα.  Αυτό  είναι σημαντικό και πρέπει να το εμπεδώσουμε όλοι.

Είμαστε κατά των φόρων και το αποδείξαμε.  Είχαν αρχίσει μειώσεις σε αντίθεση με τους αριστερούς που τους πήγαν στα ύψη. Είμαστε υπέρ του  μικρότερου και ευέλικτου κράτους, για να μην επιβαρύνονται οι πολίτες, σε αντίθεση με την αριστερά,  που το αυξάνει και πάλι κατακόρυφα, χάρη της πελατειακής σχέσης.

Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλαβε ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους σε ιδιώτες 9 δις και σε 2,5 χρόνια τις κατέβασε στα 3 δις. Ο Τσίπρας  παρέλαβε 3 δις και τα έφτασε σε  8 δις, αφήνοντας όλους απλήρωτους για να παρουσιάσει το ψευδεπίγραφο πλεόνασμά του.

Όσο για τις αποκρατικοποιήσεις, κοροϊδία και κει. Τις ψηφίζει αλλά δεν τις εφαρμόζει λέγοντας ευθαρσώς, ότι δεν τις πιστεύουν, απτό παράδειγμα το Ελληνικό.

Στο επιχείρημα, ότι δεν ανοίγει μύτη παρά τα όσα γίνονται απαντάμε: Ναι έτσι είναι, γιατί όσοι ξήλωναν πεζοδρόμια, έσπαζαν και έκαιγαν, σήμερα κυβερνούν και αποφασίζουν για τις τύχες μας.

Η ΝΔ σέβεται  τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, δεν «κατεβάζει»  τον κόσμο στο δρόμο, ούτε πιστεύει στον «ανταρτοπόλεμο».

Όσο για την στήριξη των δανειστών, αυτό έχει πολλές παραμέτρους.

Τον θέλουν γιατί είναι υπάκουος  και υπογράφει ότι του ζητούν και παράλληλα τον εξευτελίζουν και τον  αποδυναμώνουν,  ώστε σύντομα που θα βρεθεί στην αντιπολίτευση, να μην είναι ικανός να προβάλει καμιά αντίσταση.

Μετά τα έργα και τις ημέρες τους,  ποιόν θα πείσουν  οι Τσίπρας-Καμμένος, να κατέβει στο δρόμο;

Αυτά τα βασικά, πρέπει όλοι οι Έλληνες να μην τα ξεχνάμε ποτέ. Στη λησμονιά υπολογίζουν οι Συριζανελίτες, για να περάσουν τη προπαγάνδα τους.

Αντιθέτως  πρέπει να μεταπειστεί και ο τελευταίος έλληνας, που απέμεινε να πιστεύει τα παραμύθια της αλλοπρόσαλλης  αριστεροριζοσπαστικής κυβέρνησής μας.

Μετά την εμπειρία που αποκτήσαμε, πρέπει  απ΄όλους  να ακούγεται  βροντερά,  το

«ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά».

 

 

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Προτεραιότητα των ρομά αποτελεί η υγεία