Ειδήσεις

Αυθαίρετη αμμοληψία από τη γέφυρα του Πάμισου ποταμού στη Γελάνθη


Αγαπητοί Πολίτες, Με έντονους ρυθμούς ολοκληρώθηκε η (χωρίς άδεια και ΜΠΕ)! αυθαίρετη και ανεξέλεγκτη αμμοχαλικοληψία στον Πάμισο Ποταμό ανάντη της Γέφυρας στην Κοινότητα Γελάνθης. Η απόληψη των υλικών γίνονταν,με τσάπα-φορτώνονταν σε φορτηγά (ΦΩΤΟ) και μεταφέρονταν  μέσω Λαζαρίνας –Καλυβίων στο Αγναντερό όπου και τα εναπόθεταν σε υπό κατασκευή αγροτικό δρόμο πλησίον στο εκκλησάκι της  Αγίας Παρασκευής Κοινότητας Αγναντερού, Δήμου Μουζακίου, Π.Ε Καρδίτσας.

Ανήσυχοι και προβληματισμένοι εν μέσω πανδημίαςοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μουζακίου παρακολουθούσαν  νυχθημερόν για πέντε (5) περίπου ημέρες αυτό το ασυνήθιστο, περίεργο, επικίνδυνο  και δαιδαλώδες  «Πέρα-Δώθε δρομολόγιο των επώνυμων φορτηγών» χωρίς κανένας να παρεμβαίνει για να προστατέψει το Ποτάμι και το Περιβάλλον.

Αναφέραμε το γεγονός με στοιχεία, αριθμούς αυτοκινήτων και Φ/Υ  ζητώντας επιτόπια αυτοψίακαι καταλογισμό ευθυνών και ζημίας , αλλά δυστυχώς  χωρίς αποτέλεσμα καθ ότι, δεν μας γνωστοποίησαν έρευνα και έλεγχο,υπεύθυνους και απολήψιμη ποσότητα γιατί προφανώς κανείς δεν πήγε επιτόπου! Όλοι όμως μας είπαν προφορικά και τηλεφωνικά, «Απευθυνθείτε στα όργανα.. όπου και μερικοί διαβίβασαν την Αναφορά μας!  Άλλοι επίσης εκ των υστέρων μας είπαν ότι, δεν βρέθηκε κανείς εκεί! Και  οι πλέον τολμηροί μας πληροφόρησαν προφορικά και πολιτικά ότι,«Γίνεται Έργο από την Περιφέρεια! γεγονός το οποίο όμως οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας  διέψευσαν αμέσως ..  »!

Αγαπητοί Πολίτες  θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε γι αυτά που γίνονται σε βάρος του  περιβάλλοντος  και του Ποταμού  Παμίσου ελπίζοντας  ότι, κάποιοι ίσως αρμόδιοι με περιβαλλοντική συνείδηση και οικολογικό πρόσημο, θα ενδιαφερθούν και θα ανησυχήσουν.-

 

  

Για το Δ.Σ  της Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Παρέμβασης: Αστέριος Βασιλάκος, Λάμπρος Γιώτης

 

Προηγούμενο άρθρο Εγγραφές στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η βιβλιοπαρουσίαση του ΚΚΕ στο Νεοχώρι