Αυξημένο κατά 33% το πρόγραμμα ΕΑΠΝΑ-2 του νομού Καρδίτσας


 Ευχάριστη εξέλιξη για το Νομό Καρδίτσας αποτελεί η ανακοίνωση του ορίου πληρωμών του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας (ΕΑΠΝΑ-2). Το όριο πληρωμών για το έτος 2011 θα φθάσει τα 4.400.000 € και θα είναι αυξημένο κατά 33% σε σχέση με το προηγούμενο έτος που ήταν 3.300.000 €. Από το ποσό αυτό τα 4 εκ. € αφορούν πληρωμή έργων και τα υπόλοιπα πληρωμή μελετών.

 Η κυβέρνηση μετά από συνεργασία με την Γ.Γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης κ Κ. Γερακούδη και παρά την δυσκολότατη οικονομική συγκυρία αποφάσισε να αυξήσει το όριο πληρωμών ώστε να ολοκληρωθεί ένας σημαντικός αριθμός ενταγμένων έργων και να προχωρήσουν τα υπόλοιπα. Παράλληλα υπηρετείται ο στόχος της τόνωσης της τοπικής οικονομίας με τα χρήματα που θα εισρεύσουν στην αγορά.

Μετά την έγκριση του ορίου πληρωμών του προγράμματος ΕΑΠΝΑ-2 απαιτείται η κατανομή του από την αιρετή Περιφέρεια που είναι η διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ανά έργο ή μελέτη και στη συνέχεια θα γίνεται εντός του τρέχοντος έτους η εκταμίευση ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Η Γ.Γ. της αποκεντρωμένης Διοίκησης κ Κ. Γερακούδη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το αυξημένο όριο πληρωμών του συγκεκριμένου προγράμματος δηλώνοντας ότι οι προσπάθειες για εισροή πόρων θα συνεχιστούν παρά την μεγάλη οικονομική στενότητα ώστε να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και να αποδοθούν στους πολίτες διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους.

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Ξεκινάει και πάλι ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία»
Επόμενο άρθρο - ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - Τι αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή φορέων στη νέα συνεδρίασή της