Αυτοκινητόδρομος Ε65: Συνεχίζεται η ροή χρηματοδότησης με 69,4εκ.ευρώ


Συνεχίζεται από το Υπουργείο Υποδομών η προσπάθεια για την επιστροφή στην κανονική ροή της χρηματοδότησης. Με 2 αποφάσεις στις 10 Νοεμβρίου το ΥΠΟΜΕΔΙ δέσμευσε στον προϋπολογισμό 2 ποσά  49.857.143 ευρώ με την πρώτη απόφαση και 19.789.601 με τη δεύτερη για την κατασκευή του Ξυνιάδα-Τρίκαλα στον αυτοκινητόδρομο Ε65. Το σύνολο των 2 ποσών που δεσμεύτηκαν είναι 69.646.744 ευρώ.

Αυτή είναι η πρώτη κίνηση προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθούν να εντάλματα πληρωμής. Ίδιες κινήσεις έγιναν και για την Ολυμπία Οδό με δέσμευση ποσού 5.711.851,83 ευρώ.

Στο πεδίο των κατασκευών ο καλός καιρός έχει βοηθήσει στις εργασίες όμως η μικρή απόδοση χρημάτων συνεχίζει να αποτελεί ανασχετικό παράγοντα.

Από το Υπουργείο συνεχίζεται η εξέταση διαφόρων σεναρίων για τα ορφανά τμήματα Λαμία-Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Εγνατία. Με το πρώτο σενάριο στο τμήμα Λαμία-Ξυνιάδα προχωρά με νέο ΕΣΠΑ όχι όμως και το δεύτερο. Με το δεύτερο σενάριο εξετάζεται η περίπτωση του πακέτου Γιουνκέρ και για τα 2 τμήματα και με το τρίτο σενάριο εξετάζεται ξεχωριστά το κάθε τμήμα.

Να θυμίσουμε πως βάση της σύμβασης που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2013 η παραχωρησιούχος κατασκευάζει μόνο το τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα αλλά εντός τριετίας πρέπει να έχει αποφασιστεί η τύχη των 2 ορφανών τμημάτων που εφόσον προχωρήσουν σε υλοποίηση θα κατασκευαστούν από την παραχωρησιούχο Κεντρική Οδό και όχι με ξεχωριστό διαγωνισμό.

 

ypodomes.com

 

Προηγούμενο άρθρο Τα αποτελέσματα των εκλογών για νέο Δ.Σ. στη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο του Συλλόγου Λογιστών