Ειδήσεις

Αυτοψία στα σεισμόπληκτα χωριά της Αργιθέας


Στις 3/9/2018 κλιμάκιο αιρετών της Λαϊκής Συσπείρωσης, επισκέφτηκε σεισμόπληκτα χωριά της Ανατολικής Αργιθέας και διαπίστωσε την ύπαρξη πολλών προβλημάτων σε ιδιωτικά και δημόσια κτίρια της περιοχής που προκλήθηκαν από το σεισμό της 31ης Αυγούστου 2018.
Εκτιμούμε πως απαιτείται η άμεση παρέμβαση του κρατικού μηχανισμού για την άμεση εκτίμηση της επικινδυνότητας κάποιων από αυτά και στη συνέχεια την αποζημίωση για την αποκατάστασή τους.
Όπως διαπιστώθηκε όμως η διαδικασία που καθορίστηκε αποτρέπει ή δυσκολεύει του ζημιωθέντες να προσφύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες γιατί ζητούνται δικαιολογητικά (συμβόλαια, οδοιπορικά, φωτογραφίες) που είναι σχεδόν αδύνατο για τους ηλικιωμένους κατοίκους των ορεινών περιοχών να βρουν και να τα υποβάλλουν με την αίτηση για διενέργεια αυτοψίας.
Ζητάμε να παρέμβετε ώστε να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις χωρίς δικαιολογητικά, τα οποία αν χρειαστεί να υποβληθούν μετά την αυτοψία από τα αρμόδια συνεργεία.
Επίσης να συγκροτήσετε συνεργεία με μηχανικούς από τις υπηρεσίες σας γιατί ο αρμόδιος δήμος δεν έχει τέτοια δυνατότητα και ενδέχεται ο επερχόμενος χειμώνας να μεγαλώσει τα προβλήματα στα κτίρια που έπαθαν ζημιές από το σεισμό.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη φυγόποινου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο ΣΕΒΑΣ: Ποιος έκλεισε το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας;