«Αφετηρία για τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου»


«Μην πειραματίζεστε με το μέλλον των παιδιών μας! Δεν θ’ αφήσουμε μόνους τους μαθητές μας! Συγκροτούμε μέτωπο Παιδείας, μαθητές, γονείς εκπαιδευτικοί».

Αυτά είναι επιγραμματικά όσα δήλωσαν στην κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν, το πρωί της Τρίτης, στα γραφεία της ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, με αφορμή τις μαθητικές κινητοποιήσεις, στην πόλη μας και Πανελλαδικά.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά :

«Οι κινητοποιήσεις των μαθητών μας ξαναέβαλαν στο επίκεντρο το θέμα της Παιδείας και συνενώνουν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς στο πλευρό των παιδιών, που διεκδικούν το δικαίωμά τους στη μόρφωση και υπερασπίζονται το Δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του Σχολείου.

Οι μαθητές μας, συλλογικά και οργανωμένα αποφάσισαν να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις τους και ζητούν από την Πολιτεία να ακούσει τη φωνή τους. Δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί τους, ενώνουμε τις όλοι μαζί τις φωνές μας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί και στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας.

Τα παιδιά ζητούν το αυτονόητο: να έχει η ζωή τους παρόν και μέλλον !!

Όποιος νοιάζεται για το μέλλον αυτής της χώρας, το μέλλον της νέας γενιάς, πρέπει να σταθεί δίπλα στους μαθητές, να στηρίξει τους αγώνες τους, να καταδικάσει όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια του σημερινού σχολείου, που γίνεται μέρα με τη μέρα μια φυλακή για το όνειρα και το μέλλον τους.

Η κραυγή των παιδιών είναι κάλεσμα αγώνα, είναι αφετηρία για τη συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου, είναι πράξη αντίστασης απέναντι στις πολιτικές που κατεδαφίζουν το Δημόσιο Σχολείο.

Όλοι στο πανεκπαιδευτικό-παλλαϊκό συλλαλητήριο

Τετάρτη 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας».

 

Προηγούμενο άρθρο Η συγγραφέας Ελένη Πριοβόλου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 74 επιπλέον Νέοι Αγρότες από την Καρδίτσα – 209 συνολικά στη Θεσσαλία