Αφιερωμένη στον αγώνα κατά των μεταλλαγμένων η 14η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας


Με νέα σύνθεση ξεκινάει τις εργασίες της η Οργανωτική Επιτροπή της 14ης Οικολογικής Γιορτής Καρδίτσας. Πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Ορέστης Ψαχούλας-περιφερειακός σύμβουλος, γραμματέας ο κ. Βάϊος Τσιαχτής -γεωπόνος και συντονιστής ο κ. Αντώνης Ντάνης- εκπαιδευτικός.

Την 14η  Γιορτή οργανώνει και φέτος η ΟικόΣφαιρα (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), το τετραήμερο από 18 έως 21 Σεπτεμβρίου 2014, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, την Ένωση Αστυνομικών, τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , ενώ αναμένονται και άλλοι.

Με ομόφωνη απόφαση, η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε η φετινή Γιορτή να αφιερωθεί στον αγώνα κατά των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (γ.τ.ο), έναν αγώνα πολύπλευρα σημαντικό που στη δεδομένη χρονική συγκυρία αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αφού σύντομα αναμένεται η επικύρωση σχετικής πρότασης από την  Ευρωπαϊκή Ένωσης  με την οποία θα επιτρέπεται η καλλιέργεια και η διακίνηση μεταλλαγμένων οργανισμών στο ευρωπαϊκό έδαφος, επομένως και στην Ελλάδα, με ό, τι τραγικό αυτό συνεπάγεται για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον. Για το θέμα αυτό όλα τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής επεσήμαναν την ανάγκη για σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου αφού με την κίνησή της αυτή, η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο εξισώνει τη βιολογική γεωργία με την καλλιέργεια μεταλλαγμένων, αλλά επί της ουσίας την καταργεί, και τελικά, κάτω από την πίεση των μεγάλων παγκόσμιων εταιρειών βιοτεχνολογίας, επιχειρεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο, αμόλυντο και αγνό, ενώ απώτερος στόχος τους είναι να ελέγξουν το παγκόσμιο διατροφικό πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της περασμένης Τρίτης ολοκληρώθηκε και η στελέχωση των ομάδων εργασίας που θα αναλάβουν τις διάφορες επί μέρους δράσεις, με στόχο να διαμορφώσουν ένα πρόγραμμα αντάξιο του κύρους του θεσμού.

Υπενθυμίζεται ότι στην Εκθεσιακή Αγορά μπορούν να λάβουν μέρος παραγωγοί βιολογικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής, καθώς και μεταποιητές και τυποποιητές, περιβαλλοντικές οργανώσεις, και φορείς που σχετίζονται με τη βιολογική παραγωγή και προστασία του περιβάλλοντος καθώς και χειροτέχνες με οικολογικά είδη χειροτεχνίας.

Στόχος της Οικολογικής Γιορτής, που έχει αναγνωριστεί πανελλαδικώς, είναι η ενημέρωση και πληροφόρηση της κοινωνίας γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και βιολογικά προϊόντα, αλλά και η κατάθεση ενός εναλλακτικού τρόπου παραγωγής και μοντέλου ζωής, προς τους αγρότες και τους καταναλωτές.

Η Οργανωτική Επιτροπή, είναι ανοιχτή και καλεί πολίτες και φορείς να συνδράμουν σ ΄ αυτή την προσπάθεια ώστε όλοι μαζί με ενότητα και συνεργατισμό να πετύχουμε πολλά περισσότερα.

Για επικοινωνία: e-mail  : info@oikosfaira.gr, ιστοσελίδα: www.oikosfaira.gr, τηλ. 6979624650

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενεργειακή αναβάθμιση σε Δημαρχείο και Ληξιαρχείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ξεκινά το θερινό ωράριο στα εμπορικά της Καρδίτσας