Ειδήσεις

Αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι η έναρξη του 32ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου


Στον κορυφαίο συνθέτη και ποιητή Μάνο Χατζιδάκι θα είναι αφιερωμένη η έναρξη του 32ου  Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, στις 8.30μ.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας με την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση της Αλίκης Καγιαλόγλου με τίτλο «Από τη Μήδεια στη Λυσιστράτη» (κείμενα από την αττική κωμωδία και την αρχαία τραγωδία) η οποία βασίζεται σε κείμενα του Ευριπίδη, του Σοφοκλή και του Αριστοφάνη – μέσα από τις μεταφράσεις των Κ. Μύρη, Γ. Χειμωνά, Κ. Βάρναλη, Γ. Βαρβέρη κ.α. και στις μουσικές που συνέθεσαν εμπνευσμένοι από αυτά, ο Μ. Θεοδωράκης, ο Μ. Χατζιδάκης, ο Χ. Λεοντής, ο Δ. Σαββόπουλος, ο Γ. Κουρουπός κ.α.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά (με αυτή τη μορφή) το 2006 στο ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΦΡΥΝΙΧΟΥ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΛΦΩΝ και το 2011 αρκετά διαφοροποιημένη, χάρη στη διδασκαλία των κειμένων από τον Δήμο Αβδελιώδη, στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, καθώς και σε άλλα Φεστιβάλ.

 Όπως, εξάλλου, δηλώνει η ίδια η Αλίκη Καγιαλόγλου : «Κάθε φορά που δίνω αυτή την παράσταση, εύχομαι και ελπίζω οι θεατές να ανακαλύψουν κάτι, που θα αξίζει να διατηρήσουν στη μνήμη τους, πιστεύοντας ακράδαντα πως ΄΄Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΑΣ ΒΕΛΤΙΟΥΣ ΠΟΙΕΙ΄΄». Ενώ συμπληρώνει τα εξής : «Την παράσταση αυτή την αφιερώνω στον Μάνο Χατζιδάκι γιατί ήταν από τους πρώτους που στήριξαν τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο ήθελα να υπάρξω στην σκηνή τραγουδώντας, αυτοσχεδιάζοντας και παίζοντας μέσα από θεατρικούς μονολόγους, ποιητικά και λογοτεχνικά κείμενα και φυσικά μουσική, ανεβάζοντας το 1989 την παράσταση ΄΄ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΕΡΩΤΕΣ ΄΄ όπου έπαιζα τον μονόλογο του Jean Cocteau ‘’Ο ΩΡΑΙΟΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ΄΄  σε σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαϊδη».

 

Ιδέα, επιλογή κειμένων και χορικών, ερμηνεία και στήσιμο της παράστασης : Αλίκη Καγιαλόγλου

Διδασκαλία κειμένων : Δήμος Αβδελιώδης

Πιάνο : Φρίξος Μόρτζος

Κλασική κιθάρα : Νίκος Μανιταράς

Κρουστά : Σόλης Μπαρκής

 

Τιμή εισιτηρίου : 7 ευρώ.

 

Το Φεστιβάλ οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΤ3, τον 102fm και την ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέα του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου