Αύριο η παρουσίαση του βιβλίου του Δημ. Παπαχρήστου «Αγία Μνήμη»


Σήμερα στις 19.00 στην αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου θα παρουσιαστεί το βιβλίο με τίτλο « Αγία μνήμη» του Δημήτρη Παπαχρήστου , που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος .

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα με ποιητική γραφή που αναφέρεται σε μια σύγχρονη ιστορία , μέσα από το οποίο ξεπροβάλλουν άνθρωποι που πνίγονται στην εκκωφαντική σιωπή και την ερημιά της πόλης , λεηλατημένες στη δίνη της κρίσης ζωές τους . Αναστατώνονται από τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις στους δρόμους , από τους απελπισμένους και οργισμένους νέους και αποκτούν δύναμη και κουράγιο να αγωνιστούν .

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου και του συγγραφέα θα γίνει από τον Περικλή Κοροβέση , δημοσιογράφο-συγγραφέα-πρώην βουλευτή και την εκπαιδευτικό Βάσω Κοζιού , Αντιπρόεδρο του Κ.Ι.Λ.Ε. «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» . Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Μανώλης Στεργιόπουλος , φωτογράφος-ποιητής .

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Μουσική Ομάδα «ΧΡΟΕΣ» που αποτελείται από τους : Γιάννη Μπάτρα στο πιάνο και την ενορχήστρωση , την Αναστασία Μαρκαντώνη στο τραγούδι , τη Χριστίνα Γρηγορίου στο βιολί και το Χρήστο Διαμαντή στην κλασική κιθάρα.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν τα βιβλιοπωλεία «ΠΑΙΔΕΙΑ» και την συνδιοργανώνουν το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας , ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και η ΛΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών .

 

 

Προηγούμενο άρθρο Νέο κύκλο Δενδροφυτεύσεων υλοποιεί ο Δ. Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Ουσιαστικές παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο του Υπ Εργασίας από την Ασημίνα Σκόνδρα