Α. Σκόνδρα: Γιατί περιμέναμε κάτι διαφορετικό;


Οι εφιαλτικές καταστάσεις που βιώνει η Χώρα μας και η απελπισία που έχει καταλάβει του ‘Έλληνες, μας εξωθούν σε σκληρές κριτικές για τους κυβερνώντες, θυμώνοντας και αγανακτώντας μαζί τους.

Το ερώτημα όμως είναι, γιατί περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτή την κυβέρνηση;

Το τι πρεσβεύουν οι άνθρωποι που μας κυβερνούν είναι γνωστό, όπως γνωστός είναι ο βίος και η πολιτεία τους , τα ενδιαφέροντα, τα πιστεύω και η κουλτούρα τους.

Ποτέ δεν έκρυψαν την αντιδραστική τους στάση και διάθεση, από τα μικρά σχολικά τους χρόνια, μέχρι που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της Χώρας.

Η ιδεοληψία τους, είναι γνώμονας κάθε απόφασης, η κομματική πειθαρχία τρόπος ζωής και τη κομματική ιεραρχία δεν την αμφισβητούν σε καμία περίπτωση.

Μέσα από τις λαϊκές συνελεύσεις, τις ατέρμονες συζητήσεις και τις καφενειοαναλύσεις, έχουν αντλήσει την όποια τους εμπειρία, που από κει ξεκίνησε και μέχρι εκεί φτάνει.

Δεν είναι καθόλου παράξενο, που οι συριζαίοι θεωρούν πλούσιους όσους έχουν 1.000-1.500 ευρώ μηνιαίο εισόδημα.

Είναι δεδομένο γι΄αυτούς, ότι τα παιδιά που πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια, είναι γόνοι πλουσίων.

Ποτέ δεν έκρυψαν, ότι πιστεύουν στο μεγάλο κράτος, επομένως οι πολίτες πρέπει να πληρώνουν μεγάλους φόρους, ακριβώς για να συντηρείται αυτό το κράτος. Εξυπακούεται, ότι τα νήματα του κράτους σε όλες του τις εκφάνσεις, θα τα κινούν στελέχη και οπαδοί τους, με επιδόσεις στην κομματική πειθαρχία του ΣΥΡΙΖΑ. Εξέχουσα θέση βεβαίως, στο κρατικό μηχανισμό, θα έχουν αδελφοξαδέλφια, φίλοι, σύζυγοι και εραστές, διότι έχουν περάσει από την διαδικασία της αλάνθαστης κομματικής αξιοκρατίας.

Αντιπαθούν έντονα την επιχειρηματικότητα, την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ιδιοκτησία και μισούν τον πλούτο, αυτόν βεβαίως που δεν είναι δικός τους.

Διότι είναι κοινό μυστικό, ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι από πολύ ευκατάστατοι, μέχρι και εκατομμυριούχοι.

Αποποιούνται τη Θρησκεία μας και αμφισβητούν ευθέως, πολλά στοιχεία της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, και το λένε και το δείχνουν ευθαρσώς σε κάθε ευκαιρία.

Οι κανόνες και οι άγραφοι νόμοι, σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο, δεν τους συγκινούν και δίνουν την δική τους ιδεοληπτική ερμηνεία, είτε πρόκειται για υποχρεώσεις της Χώρας, ή για υποχρεώσεις δικές τους, όπως το πόθεν έσχες, το ασυμβίβαστο κ.λ.

Το όραμα τους για τη Ελλάδα, είναι να γίνει Λατινική Αμερική, η Βενεζουέλα και η Αργεντινή είναι πρότυπα γι΄αυτούς, κάτι που επίσης ποτέ δεν έκρυψαν.

Ποτέ δεν έδειξαν, ότι πραγματικά πιστεύουν στην Ε.Ε και σαφώς ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί, τη σοβαρότητα των διεθνών σχέσεων της χώρας, σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο.

Όπως δεν αντιλαμβάνονται τη σημασία των ισορροπιών, στην εξωτερική πολιτική και το σεβασμό, που οφείλουν στους Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς ή παγκόσμιους Θεσμούς.

Ο Τσίπρας παραδέχθηκε, ότι δεν υπολόγισε το συσχετισμό των δυνάμεων και ας ελπίσουμε, ότι δεν θα κάνει τα ίδια λάθη και σε άλλους υπολογισμούς, που μπορεί να προκύψουν.

Πρέπει τελικά να βάζουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τι περιμέναμε δηλαδή από ανθρώπους επικίνδυνα ιδεοληπτικούς, άπειρους, ανήξερους, φανατισμένους, άθεους;

Ανθρώπους εξασκημένους στην αντίδραση, στην επανάσταση χωρίς σεβασμό στις πατροπαράδοτες εθνικές αξίες, στους κανόνες και στους άριστους.

Δεν ξέραμε ότι έτσι γαλουχήθηκαν, έτσι διαφωτίστηκαν, έτσι μεγάλωσαν;

Όχι, δεν πρέπει να τα βάζουμε με τους κυβερνώντες, είναι συνεπείς σε αυτό που πρεσβεύουν και επειδή έχουν το γνώθι σ΄εαυτόν, χαμηλώνουν και τον πήχη κάτω του μετρίου, σε όλους τους τομείς.

Το εάν θα δεχθούμε να πέσει ο πήχης και εάν θα συνηθίσουμε, το στενό και άβολο ιδεοληπτικό, αριστερό κουστούμι, που προσπαθεί να μας φορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάτι που πρέπει ο καθένας να ρωτήσει τον εαυτό του.

Πάντως όσοι το φόρεσαν στο παρελθόν, σε χώρες με παρόμοιες καθεστωτικές αντιλήψεις, το έσκισαν με μανία και το έκαψαν για να μην το βλέπουν.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Πολλές οι παραβάσεις στη Θεσσαλία - 14 νέες συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Ο Β. Μπούτας για το μεταναστευτικό στο Περιφερειακό Συμβούλιο