Α. Σκόνδρα: Σκεφθείτε, κρίνετε, συγκρίνετε


Η χώρα μπήκε και επίσημα στη τελική ευθεία των προώρων εκλογών. Ο κ. Τσίπρας εφάρμοσε και εδώ την αλλοπρόσαλλη πολιτική του τακτική, που ακολούθησε όλο το διάστημα της διακυβέρνησής του. Η Ελλάδα την ώρα αυτή δεν χρειαζόταν εκλογές. Χρειαζόταν σταθερότητα και κυβερνητική αποφασιστικότητα, χαρακτηριστικά που ποτέ δεν διέθετε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γι’ αυτό η κατάσταση στην οικονομία και σε όλους τους τομείς αυτούς τους μήνες, από δύσκολη που ήταν, έγινε τραγική.

Η ζημιά που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας και η ανεύθυνη παρέα του, στην Ελλάδα και τους Έλληνες είναι ειλικρινά ανυπολόγιστη. Τώρα όμως εδώ που βρισκόμαστε προέχει η σωστή επιλογή από τους πολίτες, στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Τα κόμματα που κυριαρχούν είναι η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα οι πολίτες μπορούν να συγκρίνουν, αφού ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του, έδωσε δείγματα γραφής και υπάρχουν στοιχεία και πεπραγμένα.

Όλοι θυμούνται τις υποσχέσεις, που αποδείχτηκαν μεγάλα ωραία ψέματα. Γνωρίζουν την καταστροφή που επέφεραν στην οικονομία, όπου μόνο η μετρήσιμη ζημία, φτάνει τα 150 δις.

Η ανεργία αυξήθηκε, 60 χιλιάδες και πλέον επιχειρήσεις έχουν υποβάλλει δικαιολογητικά, για να μεταφερθούν στο εξωτερικό και γενικά κάθε εμπορική δραστηριότητα έχει σταματήσει. Το Capital Control καλά κρατεί, όπως και ο κίνδυνος κουρέματος των καταθέσεων. Οι αγρότες βρίσκονται στο επίκεντρο του κυκλώνα και ανά πάσα στιγμή, περιμένουν την χαριστική βολή. Μισθωτοί και συνταξιούχοι, αντί αυξήσεις και 13η σύνταξη, βρίσκονται μπροστά σε μειώσεις. Αυξήσεις έχουμε μόνο στα καταναλωτικά αγαθά και στους φόρους. Η δε εφαρμογή των μέτρων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθιστά τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων, εξαιρετικά δυσχερείς, ενώ παράλληλα η λαθρομετανάστευση εξελίσσεται σε μείζον εθνικό θέμα.

Στις εκλογές λοιπόν αυτές η Ν.Δ., κατεβαίνει στον λαό χωρίς υποσχέσεις, πλειοδοσίες και λαϊκισμούς και κυρίως χωρίς να επιδιώκει τον διχασμό της κοινωνίας. Βάζει στο κέντρο της πολιτικής της τον άνθρωπο και επιλέγει τον δρόμο της συνεννόησης, της συναίνεσης και της σύνθεσης. Τον δρόμο του μέτρου, της μετριοπάθειας και της λογικής, που το τελευταίο διάστημα έχει εκλείψει. Η αλαζονεία και η καθεστωτική νοοτροπία, που έχει τυφλώσει τον κ. Τσίπρα, είναι μακριά από εμάς. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, θα συνεχίσει τον δρόμο της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας, της αναξιοπιστίας και της φτώχιας: Ή θα επιλέξει την σταθερότητα την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την προοπτική:

Η Ν.Δ. επικεντρώνεται σε τρείς βασικούς άξονες:

Την διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας. Την λύση των πολυσύνθετων προβλημάτων, με διάλογο και συνεργασία. Την εφαρμογή ενός εθνικού προγράμματος, για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Στόχος της πολιτικής μας είναι να φύγουμε το ταχύτερο δυνατό, από τον νέο κύκλο ύφεσης, που άνοιξε η πρώτη φορά αριστερά. Να αλλάξουμε όρους οικονομικά δυσβάστακτους, στο σκληρό Μνημόνιο Τσίπρα. Επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω επενδύσεων και επιχειρήσεων, γιατί εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία, από όπου μπορεί να παραχθεί νέος πλούτος και θέσεις εργασίας.

Πρέπει να ξεκινήσουμε δυναμικά και αισιόδοξα, για να στήσουμε μια νέα Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, με όλους τους πολίτες και με αιχμή του δόρατος τους νέους μας.

Τώρα όλοι γνωρίζετε και ας αναρωτηθεί ο καθένας, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν τον Ιανουάριο δεν είχε αναλάβει ο κ. Τσίπρας;

Αναρωτηθείτε θα καλυτερεύσει η κατάσταση με συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ;

Εμείς λέμε «όχι», και καλούμε όλους να σκεφτούν, να κρίνουν, να συγκρίνουν.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ.Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Προσκυνηματική εκδρομή από το Μετόχι του Αγ. Σεραφείμ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έκλεισαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου