Βασίλης Τσιάκος: Δεν θα δεχθούμε καμία υποβάθμιση του νοσοκομείου Καρδίτσας


 Με μεγάλη λύπη αλλά και οργή, διαπιστώνουμε πως τους τελευταίους μήνες με μια σειρά αποφάσεων που λαμβάνονται σε κυβερνητικό επίπεδο και ερήμην της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών φορέων, η Καρδίτσα καταγράφει σημαντικές απώλειες σε υποδομές και θεσμούς πολλών ετών. Υποδομές οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την εύρυθμη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Με απαράδεκτες κυβερνητικές αποφάσεις έκλεισαν και συγχωνεύτηκαν σχεδόν τα μισά σχολεία, απομακρύνθηκε  το Στρατολογικό γραφείο, έκλεισε η ΔΟΥ Μουζακίου, έκλεισε το παράρτημα του ΙΚΑ στο Μουζάκι, σταμάτησε να παίρνει εισακτέους το ΤΕΙ Δασοπονίας, απομακρύνθηκε η ακτινολόγος από το Κέντρο Υγείας Μουζακίου και πολλά άλλα. 

Δεν έφτασαν όλα τα παραπάνω: Τους τελευταίους μήνες το υπουργείο υγείας και οι τοπικοί του εκπρόσωποι, με μια σειρά από προφάσεις και τερτίπια, επιχειρούν συστηματικά και συντονισμένα να συρρικνώσουν το Γενικό Νοσοκομείο της Καρδίτσας. Μια μονάδα υγείας που εξυπηρετεί εδώ και δεκαετίες τους 120.000 κατοίκους αυτής της περιοχής. Που καθημερινά σώζει ανθρώπινες ζωές και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της περίθαλψης, διαθέτοντας σπουδαίο επιστημονικό, παραϊατρικό, διοικητικό προσωπικό και υψηλή υλικοτεχνική υποδομή.

Όλα έχουν όρια. Δεν μπορεί κανείς και πολύ περισσότερο η εκλεγμένη από τον ελληνικό λαό κυβέρνηση, να παίζει με την υγεία των πολιτών. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που να στέκεται, απέναντι σε μια ζωή που πιθανά θα χαθεί, εξαιτίας της υποβάθμισης του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

Η οικονομία της χώρας, ας σωθεί από περικοπές άσκοπων και άχρηστων δαπανών και όχι από τη θυσία της υγείας του ελληνικού λαού.

Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, τη θέση του συλλόγου εργαζομένων που ζητά στα πλαίσια της τροποποίησης του οργανισμού του νοσοκομείου, η αναμόρφωση να γίνει στην κατεύθυνση της ανανέωσης και του εκσυγχρονισμού του ιδρύματος, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των κατοίκων της Καρδίτσας και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα πρέπει να διασφαλιστούν οι θέσεις των υπηρετούντων εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων. Να προσδιοριστούν οι προβλεπόμενες θέσεις όλων των ειδικοτήτων κατά κατηγορία κλάδου και ειδικότητα, όπως αναφέρονται στο ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης νοσοκομείων.

Να μην καταργηθεί κανένας κλάδος, κατηγορία ή ειδικότητα εργαζομένων και να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Θα πρέπει το νοσοκομείο να εξοπλιστεί περαιτέρω με σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, που θα δίνει τη δυνατότητα για παροχή ακόμη υψηλότερων υπηρεσιών υγείας.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει με την υγεία των πολιτών της Καρδίτσας. Η υποβάθμιση δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Προηγούμενο άρθρο Στην 11η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας