Ειδήσεις

Βασίλης Τσιάκος: Θέλουμε μια Καρδίτσα των ευκαιριών, των δυνατοτήτων, της ανάπτυξης


Βρισκόμαστε μόλις δύο εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 26 Μαΐου. Σύντομα θα κληθούμε να επιλέξουμε την επόμενη δημοτική αρχή. Πρόκειται προφανώς για μια κρίσιμη απόφαση. Κρίσιμη γιατί ουσιαστικά καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιος θα διαχειριστεί τα του οίκου μας.

Είναι σύνηθες, λίγο πριν τις εκλογές, όλοι να δηλώνουν σίγουροι για τη νίκη, να αυτοανακηρύσσονται  ως οι πιο ικανοί, να υπογραμμίζουν την αξιοσύνη τους.

Δεν πρόκειται να μπω σε αυτό τον πειρασμό. Πιστεύω φυσικά και στις ικανότητες  μας και στην αξιοσύνη μας, όπως πιστεύω και στη νίκημας αφού αυτό δείχνουν τα μηνύματα από κάθε πλευρά του Δήμου. Ωστόσο πολλές φορές τα λόγια είναι περιττά μπροστά στην πραγματικότητα.

Όπως ίσως έχετε προσέξει μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε μια προεκλογική τακτική χαμηλών τόνων. Δεν προκαλούμε, αποφεύγουμε συστηματικά τις αντιπαραθέσεις. Δεν το κάνουμε αυτό τυχαία ή γιατί δεν μπορούμε να υψώσουμε τους τόνους. Θα ήταν πολύ εύκολο για εμάς να ασκήσουμε κριτική και μάλιστα σκληρή στην παρούσα και σε προηγούμενες δημοτικές αρχές. Θα το αποφύγουμε. Είναι μια συνειδητή μας επιλογή. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Για το παρελθόν έχετε άποψη οι ίδιοι. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτός ο τόπος, αυτός ο Δήμος μπορεί πολύ καλύτερα. Και με τις θέσεις και τις απόψεις μας, με τον ήπιο λόγο μας, προσπαθούμε να σας πείσουμε.

Θέλουμε ένα Δήμο μπροστάρη των εξελίξεων. Δεν θέλουμε φυσικά να ανακαλύψουμε, και πάλι, την Αμερική. Ωστόσο θέλουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε καινοτόμα πράγματα όπου αυτό είναι εφικτό. Όπως στοχεύουμε  να αναζητήσουμε και να αντιγράψουμε καλές πρακτικές,όπου αυτές υπάρχουν. Σε πόλεις αντίστοιχου μεγέθους με την δική μας και με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά,συντελούνται μικρά θαύματα. Υπάρχουν περιοχές και πόλεις που γίνονται σημεία διεθνών αναφορών με ότι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξη τους.

Δεν δηλώνουμε θαυματοποιοί. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για αυτή την πόλη, για αυτό τον Δήμο. Η Καρδίτσα είναι ο τόπος μας. Για αυτό τον τόπο πονάμε όταν μένει πίσω και χαιρόμαστε όταν φεύγει μπροστά. Θεωρούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα,αν μας δώσετε την ευκαιρία, σύντομα να αναδείξουμε μια άλλη Καρδίτσα. Μια Καρδίτσα, της ανάπτυξης, των ευκαιριών και των δυνατοτήτων. Όλοι μαζί με κοινή προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε.

 

Γράφει ο Βασίλης Τσιάκος, Υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Με λαμπρότητα κορυφώθηκαν οι λατρευτικές Συνάξεις για τον πολιούχο άγιο Σεραφείμ
Επόμενο άρθρο Να ξαναπιάσουμε το νήμα της μαζικής συλλογικής στάσης