Ειδήσεις

Βασίλης Τσιάκος: Στόχος μας μια νέα σχέση με τον συνδημότη μας


Το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού του εγκαινίασε το βράδυ της Τετάρτης ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος στην ομιλία που έκανε μεταξύ άλλων τόνισε:

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι

Εγκαινιάσαμε σήμερα το εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας. Χωρίς πολλά λόγια, χωρίς μεγαλόστομες διακηρύξεις, εισερχόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μαΐου. Μιας εκλογικής αναμέτρησης που θα αλλάξει την πορεία του Δήμου μας. Ήδη ο συνδυασμός «Καρδίτσα ο τόπος μας» πλαισιώνεται από μια σειρά ικανότατων στελεχών από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από όλες τις περιοχές του Δήμου. Αυτή η σύνθεση είναι αντιπροσωπευτική της συστηματικής δουλειάς που στοχεύουμε να κάνουμε ως νέα δημοτική αρχή. Ο Δήμος Καρδίτσας χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Στην καθημερινότητα, στις υποδομές, στο ανθρώπινο δυναμικό, στα μεγάλα έργα, εφαρμόζοντας ένα συνεπές και υλοποιήσιμο σχέδιο για το αύριο το οποίο φάνηκε πως δεν υπάρχει. Δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε εκ νέου την Αμερική. Υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Και άποψη και ιδέες έχουμε.  Εκείνο που όμως ξεκάθαρα θα κάνουμε είναι να εγκαινιάσουμε μια νέα σχέση με τους δημότες μας. Η δημοτική αρχή, η εκάστοτε δημοτική αρχή δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει απέναντι τον δημότη. Δεν μπορεί να λειτουργεί εχθρικά ή τιμωριτικά. Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι φίλοι και συμπαραστάτες του Δημότη. Είναι υποχρεωμένοι να ακούσουν το παράπονό του και εφόσον αυτό είναι δίκαιο να κάνουν ότι είναι δυνατό για  να το ικανοποιήσουν. Η λογική η δική μου αλλά και των συνεργατών μου υποψηφίων δημοτικών συμβούλων είναι ότι μαζί με τους συνδημότες θα κάνουμε τον Δήμο μας να πρωτοπορεί. Δεν μας ταιριάζει η μιζέρια και η απλή διαχείριση των πραγμάτων. Με συμπαραστάτη τον επιστήμονα, τον υπάλληλο, τον εργάτη, τον αγρότη, την νοικοκυρά, τον άνεργο, τον νέο συνδημότη μας που αγωνιά για το μέλλον, θα φροντίσουμε να φτιάξουμε ένα Δήμο που θα διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά συγχρόνως θα έχει και επιτελικό ρόλο και λόγο στην ανάπτυξη του νομού. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος Καρδίτσας είναι σχεδόν ο μισός νομός και φυσικά ο Δήμος που δίνει τον τόνο για ότι γίνεται.

Θα θυμίσω ότι ως περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον Κώστα Αγοραστό, τον οποίο και ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία που είχαμε αυτά τα χρόνια, θεωρούμε ότι προσφέραμε στον τόπο μας. Και επειδή ο Περιφερειακή με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι συγκοινωνούντα δοχεία εκτιμώ ότι η μετάβαση σε αυτό το νέο πολύ ενδιαφέρον αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι απολύτως φυσιολογική και αναμενόμενη. Το έργο μας το κρίνει καθημερινά ο πολίτης. Μεγάλα οδικά έργα, σειρά αντιπλημμυρικών, αρδευτικά, έργα υποδομής που θα λύσουν χρόνια προβλήματα όπως το Διοικητήριο και το κλειστό γυμναστήριο, παρεμβάσεις στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στην κοινωνία. Αυτό είναι με δύο λέξεις το έργο μας στην περιφέρεια. Βρεθήκαμε όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον συμπολίτη μας και στα προβλήματα του. Ωστόσο την μεγάλη εμπειρία που αποκομίσαμε από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση θεωρούμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να την μεταφέρουμε στο επίπεδο του Δήμου Καρδίτσας.
Η απόφαση να ασχοληθούμε με τα κοινά του Δήμου ήρθε απλά και αβίαστα. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης με κανέναν, χωρίς να «βλέπουμε» αντιπάλους. Η Καρδίτσα είναι ο τόπος μας. Εδώ γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, μεγάλωσαν τα παιδιά μας, εδώ ζούμε και αναπνέουμε καθημερινά. Αγαπάμε αυτόν τον τόπο, πονάμε όταν αντιμετωπίζει προβλήματα, χαιρόμαστε όταν καταγράφει επιτυχίες.

Φίλες και φίλοι
Η Τοπική αυτοδιοίκηση διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και στη δημιουργία συνθηκών βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο, με τις πολιτικές και τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί.
Για το λόγο αυτό κάθε φορά, χρειάζεται να αναπροσαρμόζει τους στόχους της ώστε να βρίσκεται, δίπλα στους πολίτες και στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, δημιουργούνται προϋποθέσεις οικονομικής, κοινωνικής και χωροταξικής ανάπτυξης και θα στηρίζουν την απασχόληση με νέες θέσεις εργασίας.
Η διοίκηση ενός Δήμου όπως η Καρδίτσα, που για τα ελληνικά δεδομένα είναι ένας μεσαίου μεγέθους περιφερειακός Δήμος, απαιτεί σημαντικά προσόντα από όλους όσους συμμετέχουν σε αυτή. Προς αυτή την κατεύθυνση η ομάδα μας περιλαμβάνει πρόσωπα ικανά με εμπειρία αλλά και δυναμισμό. Με όρεξη για δουλειά και αποφασιστικότητα.
Φίλες και φίλοι
Θα επιδιώξουμε να ενεργοποιήσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της Καρδίτσας. Θα συζητήσουμε μαζί τους, θα επισκεφθούμε τα χωριά , τις γειτονιές της πόλης. Ο μεγάλος στόχος θα είναι ο Δήμος μας, να κάνει άλματα προόδου και ανάπτυξης. Έτσι θα έχουμε μέλλον και εμείς και τα παιδιά μας στο τόπο μας. Σε αυτή την προσπάθεια χωράνε όλοι, σας χρειαζόμαστε όλες και όλους για μια Καρδίτσα που θα γνωρίσει τη δική της δημοτική αναγέννηση.

Καλό αγώνα εύχομαι σε όλους και είναι βέβαιο πως η νίκη είναι δική μας. Σας ευχαριστώ για την εδώ παρουσία σας. Δίνουμε νέο ραντεβού σε μερικές ημέρες όταν θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού μας. Γειά σας και με τη νίκη!

 

Προηγούμενο άρθρο Ελληνικό Πάσχα με ελληνικά προϊόντα
Επόμενο άρθρο 24 επιχειρήσεις μέλη ΣΘΕΒ ανάμεσα στις 500 πιο κερδοφόρες βιομηχανικές επιχειρήσεις