Ειδήσεις

Βασίλης Τσιάκος: Ως Δημοτική Αρχή θα στηρίξουμε τον Αθλητισμό


Στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου αλλά και του αθλητικού πάρκου βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα ο τόπος μας» κ. Βασίλης Τσιάκος. Ο κ. Τσιάκος πραγματοποίησε την επίσκεψη για να τονίσει το ξεχωριστό ενδιαφέρον που υπάρχει από την πλευρά του αλλά και από τους συνεργάτες του για το χώρο του Αθλητισμού. «Ο αθλητισμός και ιδιαίτερα ο ερασιτεχνικός και ο μαζικός – λαϊκός αθλητισμός μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα καθώς σχετίζονται με την ποιότητα ζωής. Επίσης σχετίζονται με την μεγαλύτερη εξωστρέφεια την οποία θα πρέπει να αποκτήσει η περιοχή μας. Η δημιουργία αθλητικών γεγονότων Θεσσαλικής  και γιατί όχι πανελλαδικής εμβέλειας είναι επιδίωξη μας και εξυπηρετεί άμεσα το στόχο μας για αύξηση της επισκεψιμότητας στο Δήμο μας» είπε ο κ. Τσιάκος. «Η διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στις ήδη υπάρχουσες αθλητικές υποδομές της πόλης, οι οποίες ενισχύονται άμεσα με το νέο κλειστό γυμναστήριο  που χρηματοδότησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην συνοικία Αγ. Παρασκευής είναι απολύτως εφικτός στόχος. Για παράδειγμα: Πρόσφατα είχαμε τη διοργάνωση του Πλαστήριου Δρόμου. Θετικό ως γεγονός. Ωστόσο αν ο Πλαστήριοςμε την κατάλληλη προετοιμασία  γίνει  ημιμαραθώνιος μπορεί να φέρει πολύ περισσότερους αθλητές – επισκέπτες στην περιοχή μας από κάθε σημείο της Ελλάδας και γιατί όχι και από το εξωτερικό. Όλα είναι θέμα σωστής προετοιμασίας» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος. Τέλος ο κ. Τσιάκος κατέληξε:  «έχουμε θέσεις και προτάσεις για την ανάπτυξη του Αθλητισμού και ως δημοτική αρχή θα τις υλοποιήσουμε.

Οι θέσεις – προτάσεις μας ενδεικτικά συμπυκνώνονται στα παρακάτω:

  • Αναμόρφωση – αναβάθμιση των χώρων που υπάρχουν στην πόλη για μαζική άθληση. Τέτοιοι χώροι είναι το αθλητικό πάρκο, το Παλέρμο, ο χώρος στο γήπεδο Ταυρωπού. Στόχος μας όσο γίνεται περισσότεροι συμπολίτες να μπορούν να γυμνάζονται ακόμη και με ένα απλό περίπατο ή λίγο τρέξιμο.
  • Ειδικότερα για το χώρο κοντά στο γήπεδο Ταυρωπού ως Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτήσαμε την κατασκευή προπονητηρίου για την Αναγέννηση. Στόχος μας εκτός φυσικά από την στήριξη της Καρδιτσιώτικης ομάδας και η γενικότερη ανάπτυξη – αναμόρφωση της περιοχής, η οποία γειτνιάζει και με το ακαδημαϊκό campus. Με την κατασκευή του έργου θα βελτιωθεί εντυπωσιακά η εικόνα της εν λόγω περιοχής.
  • Θα αναμορφώσουμε το παραποτάμιο ανάχωμα και τον γειτνιάζοντα χώρο στο ποταμό Γαβρά δημιουργώντας χώρους ποδηλάτου, περιπάτου και χώρους για τον ελεύθερο χρόνο των συμπολιτών μας.
  • Αναβάθμιση του χώρου βαρών που λειτουργεί κάτω από την παλαιά κερκίδα και εξέταση της πιθανής στέγασης του σε άλλο καταλληλότερο  χώρο κατόπιν συνεννόησης με τους αθλούμενους.
  • Η Καρδίτσα ως πόλη του ποδηλάτου οφείλει να αναδείξει αυτό το μεγάλο συγκριτικό της πλεονέκτημα δημιουργώντας χώρους όπου θα μπορούν να διοργανώνονται αγώνες είτε maintainbikeείτε κατασκευάζοντας πίστα για αγωνιστικά ποδήλατα BMX.
  • Στήριξη του αεροαθλητισμού με την δημιουργία κατάλληλων υποδομών στο πεδίο προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών στη Μυρίνη.
  • Στις ορεινές διαδρομές του Δήμου μας θα συνεργαστούμε με τους αρμόδιους συλλόγους για να δημιουργήσουμε ή να αναδείξουμε μονοπάτια περιήγησης. Στόχος να ενισχύσουμε τον οικοτουρισμό.
  • Στήριξη όλων των ερασιτεχνικών σωματείων που λειτουργούν στο Δήμο μας, ανάλογα και με την προσφορά τους, ώστε να προσφέρουν πολλά περισσότερα.
  • Στηρίζουμε το σχολικό αθλητισμό με στόχο να περάσουμε και τα σχετικά μηνύματα στα παιδιά.
  • Αντιμετωπίζουμε προβλήματα που υπάρχουν σε ενεργοβόρες αθλητικές εγκαταστάσεις αναζητώντας λύσεις μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης.
  • Ανάδειξη χώρων μαζικής άθλησης στα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου
  • Σε συνεργασία με το τμήμα Διατροφής και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστήμιου και με τη συμμετοχή και άλλων ειδικών, οργανώνουμε συνέδριο για την αθλητική διατροφή.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Φιλανθρωπικός αγώνας Ποδοσφαίρου
Επόμενο άρθρο Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας