Βεβαίωση παραβάσεων από την Γ.ΑΔ.Π. θεσσαλιας -. Εξιχνίαση μίας κλοπής


 1.  Την 8/9-7-2011 και κατά τις ώρες 22.00-06.00, το Τμήμα Τροχαίας Καρδίτσας συγκρότησε ειδικό συνεργείο ελέγχων και πραγματοποίησε, με αστυνομικούς της υπηρεσίας του,  αιφνιδιαστικές και μαζικές αστυνομικές επιχειρήσεις  βεβαίωσης  επικινδύνων παραβάσεων του Κ.Ο.Κ., στην ευρύτερη περιοχή της πόλεως της Καρδίτσας.

Το συνεργείο αποτελούνταν από δέκα(10) αστυνομικούς, με επικεφαλή τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, έναν (1) αξιωματικό του Τ.Τ. Καρδίτσας, οκτώ (8) αστυνομικούς και πέντε (5) περιπολικά αυτοκίνητα.

 Περιφερειακά της πόλεως της Καρδίτσας  την 00.05 ώρα ξημερώματα Σαββάτου, εντοπίσθηκαν δύο (2) Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα, μεγάλου κυβισμού, οδηγούμενα το ένα από 40χρονο ημεδαπό και το δεύτερο από 31χρονο ημεδαπό, αμφότεροι κάτοικοι Καρδίτσας, να πραγματοποιούν μεταξύ τους αυτοσχέδιους αγώνες μεγάλης ταχύτητας , κινούμενοι οριακά επί του οδοστρώματος με υψηλότατες ταχύτητες.

 Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ενεδρευόντων αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, οι οποίοι κατεδίωξαν, αποκλείοντας τις οδούς διαφυγής  και σε μικρή απόσταση εγκλώβισαν  τα οχήματα,  οδηγώντας τα  σε ασφαλή και κατάλληλο για έλεγχο χώρο, όπου ακολούθως  πραγματοποίησαν των έλεγχο των δύο (2) οδηγών και των οχημάτων τους.

 Στους δύο (2) οδηγούς βεβαιώθηκε το νόμιμο πρόστιμο που προβλέπεται από τον Κ.Ο.Κ. (πρόστιμο επτακοσίων -700- ευρώ έκαστος), ενώ αφαιρέθηκαν επί τόπου, οι άδειες ικανότητας οδήγησης, οι άδειες κυκλοφορίας  και οι πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων( αφαίρεση τριάντα -30- ημερών).

Οι έλεγχοι συνεχίστηκαν  σε όλη την περιοχή της Καρδίτσας μέχρι τα ξημερώματα.

Συνολικά βεβαιώθηκαν τριάντα (30) παραβάσεις, ήτοι: Δύο (2) παραβάσεις για αυτοσχέδιους αγώνες, οκτώ (8) παραβάσεις για όριο ταχύτητας, τρεις (3) για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, τέσσερεις (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγούς, μία (1) για κίνηση αντίθετα σε μονόδρομο, δύο (2) για ανασφάλιστα οχήματα, δύο (2) για στέρηση αδείας ικανότητας οδηγού, δύο (2) για έγγραφα που δεν έφεραν μαζί τους οι οδηγοί και έξι (6) λοιπές παραβάσεις, ενώ αφαιρέθηκαν συνολικά οκτώ (8)  άδειες κυκλοφορίας, άδειες οδήγησης   και πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.

Ενόψει της θερινής περιόδου, συνιστάται στους οδηγούς που θα μετακινηθούν για τις θερινές τους διακοπές, να οδηγούν με σύνεση και ηρεμία και να αποφεύγουν την διάπραξη παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο ατύχημα (υπερβολική ταχύτητα – επικίνδυνοι ελιγμοί – κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας – αντικανονικό προσπέρασμα – μη τήρηση απόστασης ασφαλείας – αδικαιολόγητη αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας – παραβίαση σηματοδοτών, κ.λ.π.) ή αυξάνουν τις συνέπειες αυτών (μη χρήση κράνους, ζώνης ασφαλείας, τοποθέτηση παιδιών στα μπροστινά καθίσματα  κ.λ.π.).

Φυσικά,  να μην  κάνουν χρήση αλκοόλ, καθώς επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουν ότι ένας εκ των φίλων  δεν θα πρέπει να πίνει, προκειμένου να  οδηγήσει το αυτοκίνητο με ασφάλεια.

Η οδική ασφάλεια μας αφορά όλους.

Είναι στάση ευθύνης.

Είναι στάση ζωής.

2. Την 08-07-2011 από το  Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων, εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκε την 04-07-2011 στον Πύργο Κιερίου Καρδίτσας σε βάρος ημεδαπού, γεν 1964, κατοίκου Αγίων Θεοδώρων Καρδίτσας, όπου από αγροτεμάχιο, ιδιοκτησίας τού παθόντα, δράστες αφαίρεσαν εννιακόσια (900) τεμάχια (μπάλες) βρώμης, συνολικής αξίας δύο χιλιάδων επτακοσίων (2.700) ευρώ.

Συγκεκριμένα, από την μήνυση και στα πλαίσια της προανάκρισης που διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων, δράστης της παραπάνω κλοπής, είναι ένας 39χρονος ημεδαπός, κάτοικος Μασχολουρίου Καρδίτσας.    

Σχηματισθείσα δικογραφία αποσταλεί κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρδίτσας.     

Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Σοφάδων.

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος υπαλλήλου πρατηρίου υγρών καυσίμων
Επόμενο άρθρο Ε.Π Αερίου Θεσσαλίας: Κοινοποιήθηκε πρόγραμμα για την κατασκευή – ασφαλτόστρωση δρόμων από το Δ. Καρδίτσας