Ειδήσεις

Βελτιώνεται η οδική ασφάλεια στην Π.Ε. Καρδίτσας


Στον καθαρισμό της βλάστησης ερεισμάτων, πρανών και νησίδων σε όλους τους άξονες του οδικού δικτύου της ΠΕ Καρδίτσας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Καθαρισμός Βλάστησης στο Οδικό Δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας» προϋπολογισμού 240.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από  Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας.

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό τη δουλειά σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στις υποδομές. Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας Κώστα Νούσιο, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, προχωράμε ένα χρήσιμο έργο που ενισχύει την ασφάλεια στη μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επενδύουμε σε έργα οδικής ασφάλειας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων. Με τα έργα, λύνουμε  καθημερινά, μικρά προβλήματα που όμως ανάγονται σε μεγάλα και κυρίαρχα στη ζωή των ανθρώπων και δημιουργούμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τι αφορά το έργο

Το αντικείμενο των εργασιών είναι, ο καθαρισμός από την βλάστηση (αποψίλωση, κλάδεμα) που βρίσκεται στις τάφρους, στα πρανή, στα ερείσματα και στις νησίδες των οδών, η συλλογή των προϊόντων καθαρισμού και η απομάκρυνση τους.

Η εργασία βοτανίσματος των χώρων, η τυχόν κλάδευση των δέντρων και η περισυλλογή των απορριμμάτων εκατέρωθεν των οδών, θα πραγματοποιηθεί με την χρήση των κατάλληλων ειδικών μηχανημάτων και εργαλείων (χορτοκοπτικά, κλαδευτήρια, πριόνια κ.α.), από εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για την αποφυγή ατυχημάτων.

 

Προηγούμενο άρθρο Τρία νέα κρούσματα Covid στο Νομό Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ευέλικτες Μέθοδοι Διοίκησης