Ειδήσεις

Βιβλιοπαρουσίαση – Ένα πεφταστέρι για το Φοίβο


Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, εδώ 30 και χρόνια στηρίζουν το καλό παιδικό βιβλίο και κυρίως τους ντόπιους συγγραφείς, με βιβλιοπαρουσιάσεις των βιβλίων τους στους χώρους των παιδικών βιβλιοθηκών και όχι μόνο.

Στα πλαίσια λοιπόν των βιβλιοπαρουσιάσεων, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στο Αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε το δεύτερο βιβλίο της Αγγελικής Φλώρου «Ένα πεφταστέρι για το Φοίβο» από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

Η Αγγελική Φλώρου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Λεοντάρι. Από την εφηβική της ηλικία έγραφε παραμύθια και αυτό υπήρξε για πολλά χρόνια το καλά κρυμμένο μυστικό της. Αν και σπούδασε νοσηλευτική, επέλεξε να εργάζεται σε μεγάλο βιβλιοπωλείο της πόλης μας – μέσα στο στοιχείο της. Στη ζωή της κυριαρχούν τα δικά της αστέρια, τα δύο παιδιά της. Το 2010 εκδόθηκε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο “Κέλη η μικρή σφήκα”.

Η Αγγέλα με τη βοήθεια των φίλων της, αλλά και των παιδιών που βρέθηκαν στο Αναψυκτήριο του Παυσιλύπου, ξετύλιξε σιγά σιγά την ιστορία του Φοίβου, ενός αστεριού που πήρε την απόφαση να γίνει αστερίας, χωρίς όμως να μας αποκαλύψει το τέλος, για να το απολαύσουμε αναγνωστικά μέσα από τις σελίδες του βιβλίου της!

Στη συνέχεια μαζί με τα παιδιά χρωμάτισαν εικόνες του βιβλίου και τις πασπάλισαν με χρυσόσκονη!!!

Τέλος με μεγάλη χαρά και προθυμία υπέγραψε τα βιβλία της, χαρίζοντας ευχές σε μικρούς και μεγάλους.

Η Αγγελική Φλώρου Θα ήθελε να ευχαριστήσει και δια μέσου του έντυπου και ηλεκτρονικού τοπικού τύπου, όσους την έκαναν την τιμή να παραβρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου της.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο βιβλιοπωλείο Παιδεία και στους: Ελένη Τσιλιμίγκα, Νικήτα Κηρύκο και Νία Μπουρντούβαλου για την στήριξή τους και σε αυτήν της την προσπάθεια.

Στον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Κύριο Μιχάλη Τάντο και στις παιδικές βιβλιοθήκες για τη βοήθειά τους στην οργάνωση της βιβλιοπαρουσίασης.

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που πλαισίωσαν και έντυσαν με τις δικές τους ξεχωριστές φωνές την αφήγηση του παραμυθιού και ήταν οι Βαγγέλης Ντελής , Θανάσης Κουρόγλου, Ντίνα Βλαχούτα και Σοφία Παναγιώτου.

Προηγούμενο άρθρο Οι μικροί μαθητές στο Καλλιφώνι τίμησαν την Επέτειο
Επόμενο άρθρο Απογραφή αιγοπροβάτων για το έτος 2016