Βόμβα του Β΄ παγκοσμίου πολέμου στον κέντρο της πόλης των Σοφάδων


Μια άσκαστη βόμβα απομεινάρι του Β Παγκοσμίου πολέμου βάρους περίπου 250 κιλών βρέθηκε το πρωί στο υπέδαφος της πόλης των Σοφάδων. Η βόμβα βρέθηκε στη διάρκεια εργασιών που γίνονται στο κέντρο της πόλης των Σοφάδων  (μπροστά το κτίριο της πρώην ΔΟΥ) για την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων.
Ο χειριστής του σκαπτικού μηχανήματος βοηθούμενος και από την μακρά του εμπειρία κατάλαβε ότι κάτι ασυνήθιστο βρίσκεται στο υπέδαφος και προχώρησε πολύ προσεκτικά την εργασία του. Λίγη ώρα αργότερα όλοι αντιλήφθηκαν ότι το μεταλλικό αντικείμενο που είχαν μπροστά τους ήταν μια άσκαστη βόμβα του Β παγκοσμίου πολέμου. Τη βόμβα είχε ρίξει κάποιο Γερμανικό στούκας κατά τη διάρκεια των δύο βομβαρδισμών που δέχθηκε η πόλη των Σοφάδων. Η αποκάλυψη της βόμβας ξύπνησε στις μνήμες των μεγαλυτέρων κατοίκων της πόλης, εκείνες τις εφιαλτικές στιγμές.
Όπως έλεγαν στους βομβαρδισμούς είχαν χάσει τη ζωή τους περίπου 20 Σοφαδίτες. Μάλιστα σε μια περίπτωση μια δεκαμελής οικογένεια με το επώνυμο «Αλφα» είχε ξεκληριστεί αφού το σπίτι τους χτυπήθηκε από βόμβα. Λίγη ώρα αργότερα ενημερώθηκε η αστυνομία η οποία απέκλεισε το χώρο ενώ κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών από την περιοχή της Λαμίας, το οποίο από το μεσημέρι και μετά, εργάζεται για την εξουδετέρωση και την απομάκρυνση της βόμβας.

 

 

Thessalos.net

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 90 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - Στις πρώτες τρεις ημέρες υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «ΕΝΤΟΣ»
Επόμενο άρθρο Ανακοίνωση υλοποίησης προγράμματος κατάρτισης από το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Καρδίτσας