Β. Κρανιάς: Τα νταούλια του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


«Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζουρνά και εμείς θα χορεύουμε» .

* «Στόχος της τρόικας δεν είναι τα δανεικά, είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, ο δημόσιος πλούτος της χώρας… Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό, να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους να καταστρέψουν το κοινωνικό κράτος, να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι».

* «Ρωτήστε την κ. Μέρκελ, τι θα κάνει αν στην Ελλάδα, την Ισπανία και αλλού υπάρξουν κυβερνήσεις με λαϊκή ετυμηγορία που θα πουν ‘όχι’ στη λιτότητα και σε αυτόν τον καταστροφικό δρόμο».

Τα τρία παραπάνω αποσπάσματα είναι απο ομιλία του Τσίπρα στη Λαμία πριν τις εκλογές, όταν ζητούσε την ψήφο του Ελληνικού λαού για να γίνει πρωθυπουργός και να διώξει την τρόικα και τη Μέρκελ απο τη Ελλάδα. Είναι χαρακτηριστικά λόγια κλασικού δημαγωγού που μπορούν να συγκριθούν με τον άλλο δημαγωγό και μεγάλο ”παπατζή” τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο αντέγραψε πολλές φορές ο Τσίπρας πριν τις εκλογές για να συγκινήσει τους ”πατριώτες” και να κλέψει την ψήφο τους. Τι ”ραντεβού με την ιστορία” και τι ”ήλιους” δε θύμισε σε απελπισμένους ψηφοφόρους για να τους συνεπάρει και τους πάρει μαζί του στη ”αριστερή” κυβέρνηση με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ !

Τι δεν είπαν μέχρι σήμερα σε βάρος των κομμουνιστών και του κόμματός μας που τους ξεσκέπαζε για την αποστολή που είχαν αναλάβει απο το σύστημα (όχι μόνο πρίν τις εκλογές, αλλά απο τότε που πρωτοπροσπάθησαν να διαλύσουν το ΚΚΕ) και τι δε θα πουν ακόμα απο δω και πέρα προκειμένου να ρίξουν στάχτη στα μάτια όσων τους πίστεψαν είτε για τα ”νταούλια”, είτε για τα ”όχι”. Φυσικά όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις των καπιταληστών θα πουν ότι μας έσωσαν απο τα χειρότερα και να τους στηρίξουμε γιατί έρχονται ακόμα χειρότερα και μόνο αυτοί με την ”αριστερή” κυβέρνησή τους μπορούν να μας ξανασώσουν… Το πόσο ”αριστερή” είναι αυτή η συγκυβέρνηση, ή πόσο θα είναι και η επόμενη θα τα πούμε προσεχώς……

Η συμφωνία για το 3ο μνημόνιο, τα μέτρα που απο σήμερα θα μας βομβαρδίσουν ”δημοκρατικά” μέσα απο τη βουλή, η προετοιμασία για το 4ο μνημόνιο που ξεκίνησε κιόλας, οι πιο συχνές επισκέψεις της τρόικα απο δω και πέρα, το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου, η απόλυτη συμφωνία όλων τους σε αυτά, και αυτών που έλεγαν ”ναι” και αυτών που έλεγαν ”όχι”, όπως επισφραγίστηκε στη συνάντηση τους με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αμέσως μετά το δημοψήφισμα, πρέπει να αφυπνίσουν όλους τους τίμιους εργαζόμενους, και αυτούς που πίστεψαν ότι θα τους σώσει το ”ναι” και αυτούς που πίστεψαν ότι θα τους σώσει το ”όχι”. Να δουν ξεκάθαρα ποιός κρατά νταούλια και ζουρνάδες και ποιόν βάζουν να χορεύει, ποιός πλήρωσε την κρίση του καπιταλισμού μέχρι τώρα και ποιός θα συνεχίσει να την πληρώνει αλλά και ποιός κερδίζει απο τα μέτρα που αποφασίζονται απο τις αστικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις μέχρι σήμερα.

Τώρα, μετά τη συμφωνία όλων τους (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ), όπως πρόσταξαν τα αφεντικά τους και μάλιστα αμέσως μετά το δημοψήφισμα που έδειχναν ότι διαφωνούν μεταξύ τους, τώρα που το ”ναι” και το ”οχι” έγιναν ”ναι” σε όλα, όπως προειδοποιούσε το κόμμα μας, ο λαός πρέπει να ξανασκεφτεί τι σημαίνει ευρωπαϊκή ένωση, τι σημαίνει ΟΝΕ, απο ποιούς έγινε και για ποιούς δουλεύει αυτή η ληστοσυμμορία των καπιταληστών, ντόπιων, ξένων ή πολυεθνικών, το ρόλο αυτών των κομμάτων του ”δημοκρατικού” τους τόξου, το ρόλο της εκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής και πως αυτή υπηρετεί τους καπιταληστές, ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ, πιό πολύ απο ποτέ, ο καθένας μας να δεί με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει ….

Σε καμιά περίπτωση απογοήτευση, καμιά σκέψη για υποχώρηση, καμία τέτοια σκέψη σε κανέναν …

Ο λαός, ο εργαζόμενος λαός, οι εργάτες, οι υπάληλοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, όλοι όσοι στίβονται καθημερινά για να γίνεται ο ιδρώτας τους κέρδος για τους μεγαλέμπορους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ τους, (όπως είχαν πάντα άλλωστε) και ΕΝΑ ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ: τον δρόμο του αγώνα που τους δείχνει το ΚΚΕ, το δρόμο της οργανωμένης πάλης, το δρόμο της σύγκρουσης με την αστική τάξη και την εξουσία της, με όποιο κόμμα ή απόκομμα και αν ακφράζεται αυτή κατά εποχές.

Μόνο ακολουθώντας αυτό το δρόμο μπορεί ο λαός να ζήσει καλύτερες μέρες, να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει, να πάρει πραγματικά το νταούλι και το ζουρνά στα χέρια του και να τους χορέψει όλους στο ταψί !

Βασίλης Κρανιάς, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πόλης Καρδίτσας του ΚΚΕ

Προηγούμενο άρθρο Κ.Ο. Καρδίτσας του ΚΚΕ: Προδιαγεγραμμένη πορεία
Επόμενο άρθρο Είχε...απόθεμα ναρκωτικών ο 27χρονος Καρδιτσιώτης