Β. Τσιάκος: Επιδιώκουμε τη συνεργασία με όλους, για να χτίσουμε το μέλλον της Καρδίτσας


 Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά (όπως και παλαιότερα κάναμε) να υπογραμμίσουμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, αλλά και η Αιρετή Περιφέρεια έχουν έναν και μοναδικό στόχο: Να χτίσουν  πάνω σε ότι καλό βρήκαν και να αλλάξουν ότι αρνητικό υπάρχει, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών. Τον στόχο αυτό υπηρετούμε με προσήλωση από την πρώτη στιγμή, χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς πανηγυρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς προκαταλήψεις.

 Όμως αυτό  πρέπει να γίνει κατανοητό  από όλους, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε ευθύνες που δεν μας αντιστοιχούν.

Επισημαίνει ο κ Αλεξάκος ότι «στόχος του ήταν να αφυπνίσει την Αιρετή Περιφέρεια» για το ΕΣΠΑ. Αναρωτιόμαστε πάντως, αφού τόσο ενδιαφέρεται, ποιές ήταν οι δημόσιες παρεμβάσεις που έκανε προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία μέχρι τον Ιούνιο είχε στην ευθύνή της το ΕΣΠΑ;

Τώρα που η αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ πέρασε στην Αιρετή Περιφέρεια, ξαφνικά «ανακάλυψε» καθυστερήσεις;

Η καλόπιστη κριτική έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την ειλικρίνεια.

Ακόμη θα  επισημάνουμε για μια ακόμη φορά, κινδυνεύοντας να γίνουμε κουραστικοί, ότι ο Περιφερειάρχης κ Αγοραστός αλλά  και το σύνολο της αιρετής περιφέρειας, δίνουν μεγάλη σημασία στο ΕΣΠΑ και ασχολούνται συστηματικά με  την επιτάχυνση του προγράμματος, που πράγματι παρουσιάζει καθυστερήσεις, όχι όμως με  ευθύνη δική μας.

Όσον αφορά τους υπηρεσιακούς παράγοντες, πιστεύουμε ότι  αδικούνται, καθώς η δική μας άποψη είναι ότι στην  συντριπτική τους πλειοψηφία, κάνουν πολύ καλά και με συνέπεια τη δουλειά  τους. Εξάλλου πολλά από τα έργα που είτε έχουν γίνει, είτε πρόκειται να γίνουν στην περιοχή μας, είναι έργο των πολιτικών προσώπων που δίνουν τις σχετικές κατευθύνσεις και των υπηρεσιακών παραγόντων .

Για τη σύσκεψη που έγινε  για το ΕΣΠΑ στην περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, επαναλαμβάνουμε πως αφορούσε τους Δήμους και όποιοι περιφερειακοί σύμβουλοι παραβρέθηκαν, το έκαναν με δική τους πρωτοβουλία και όχι κατόπιν προσκλήσεως.

Τέλος θα αναγνωρίσουμε στον κ. Αλεξάκο το δικαίωμα να νοιώθει κάποια έργα ως «δικά του παιδιά». Γιατί όμως ο ίδιος δεν έχει την πολιτική γενναιότητα να αναγνωρίσει και σε εμάς, το ίδιο δικαίωμα;

Κλείνοντας θα  επισημάνουμε  πως επιδιώκουμε τη συνεργασία με όποιον μπορεί να συμβάλει σε θετική κατεύθυνση για την πρόοδο του τόπου.

Βασίλης Τσιάκος

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Παραλαβή μπλε κάδων ανακύκλωσης
Επόμενο άρθρο 3ο Παγκόσμιο Θεσσαλικό Συνέδριο και Αντάμωμα στο Δήμο Αγιάς Λάρισας