Β. Τσιάκος: Η κατάργηση των ΚΕΔΔΥ πλήττει το εκπαιδευτικό μας σύστημα


Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ Βασίλη Τσιάκο επισκέφθηκαν στο γραφείο του γονείς παιδιών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ( δυσλεξία, δυσγραφία κλπ) όπως και οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ) και τον ενημέρωσαν για την πρόσφατη απόφαση που πήρε η πρώην υπουργός παιδείας, λίγες ώρες πριν αποχωρήσει από τη θέση της, με την οποία  ουσιαστικά καταργείται ο θεσμός των ΚΕΔΔΥ.
Όπως εξήγησαν πρόκειται για μια απόφαση με αρνητικές συνέπειες για πολλές οικογένειες, καθώς αν τελικά η πρόταση της κ Διαμαντοπούλου ψηφιστεί από τη βουλή, θα έχει δραματικές συνέπειες στην εκπαίδευση αυτών των παιδιών, αλλά και γενικότερα στο εκπαιδευτικό σύστημα.
Παράλληλα με τις μεθοδεύσεις της κ Διαμαντοπούλου, ουσιαστικά οι γονείς θα αναγκάζονται να απευθύνονται σε αντίστοιχα ιδιωτικά κέντρα, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό κόστος.
Ο κ Τσιάκος κατέστησε σαφές πως η κατάργηση μιας τέτοιας δομής θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα.
Υπογράμμισε ότι τα ΚΕΔΔΥ είναι εκπαιδευτικές υπηρεσίες και δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται να αντικατασταθούν με διοικητικές υπηρεσίες.
Ακόμη επεσήμανε ότι είναι γνωστό πως η πολιτεία άφησε ουσιαστικά αστήρικτη τη δομή, με  πιθανό στόχο να απαξιώσει το έργο της ενώ θα έπρεπε να την ενισχύσει για να μπορεί να ανταποκριθεί πιο ολοκληρωμένα στην αποστολή της. Ο κ. Τσιάκος επεσήμανε προς  τους εκπαιδευτικούς, ότι στηρίζει τα αιτήματα τους και ζητά από τη νέα ηγεσία του υπουργείου παιδείας, να πάρει πίσω την απόφαση της κ Διαμαντοπούλου, ώστε να επανεξετάσει το όλο θέμα, από μηδενική βάση.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής κ. Γιαννάκη Ομήρου
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Μουζακίου ενημερώνει κτηνοτρόφους και αγρότες