Ειδήσεις

Β. Τσιάκος: Θέλουμε μια Καρδίτσα των ευκαιριών, των δυνατοτήτων, της ανάπτυξης, της ευημερίας


Βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 26 Μαΐου. Σύντομα θα κληθούμε να επιλέξουμε την επόμενη δημοτική αρχή. Πρόκειται προφανώς για μια κρίσιμη απόφαση. Κρίσιμη γιατί ουσιαστικά καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιος θα διαχειριστεί τα του Δήμου μας.

Λίγο πριν φτάσουμε στην κάλπη πρέπει να σκεφτούμε αν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που σήμερα ζούμε. Αν όχι τότε θα πρέπει να αλλάξουμε. Θα πρέπει δώσουμε ευκαιρία στο καινούργιο, στο δημιουργικό, στο καινοτόμο, στο αποτελεσματικό.

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον και όχι για το παρελθόν. Για το παρελθόν έχετε άποψη οι ίδιοι. Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτός ο τόπος, αυτός ο Δήμος μπορεί πολύ καλύτερα. Και με τις θέσεις και τις απόψεις μας, με τον ήπιο λόγο μας,προσπαθήσαμε να σας πείσουμε. Από την ανταπόκριση σας και από τα μηνύματα που παίρνουμε θεωρούμε ότι το καταφέραμε.

Μας ενδιαφέρει να κερδίσουμε τη μάχη στο Δήμο για να πάμε μπροστά, για να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Θέλουμε ένα Δήμο μπροστάρη των εξελίξεων. Δεν θέλουμε φυσικά να ανακαλύψουμε, πάλι, την Αμερική. Ωστόσο θέλουμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε καινοτόμα πράγματα όπου αυτό είναι εφικτό. Όπως στοχεύουμε  να αναζητήσουμε και να αντιγράψουμε καλές πρακτικές,όπου αυτές υπάρχουν. Σε πόλεις αντίστοιχου μεγέθους με την δική μας και με τα ίδια περίπου χαρακτηριστικά,συντελούνται μικρά θαύματα. Υπάρχουν περιοχές και πόλεις που γίνονται σημεία διεθνών αναφορών με ότι σημαίνει αυτό για την ανάπτυξη τους. Θέλουμε μια πόλη, έναν Δήμο με ταυτοτητα και όχι απλά έναν Δήμο.

Δεν δηλώνουμε θαυματοποιοί. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά για αυτή την πόλη, για αυτό τον Δήμο. Η Καρδίτσα είναι ο τόπος μας. Για αυτό τον τόπο πονάμε όταν μένει πίσω και χαιρόμαστε όταν φεύγει μπροστά. Θεωρούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα,αν μας δώσετε την ευκαιρία, σύντομα να αναδείξουμε μια άλλη Καρδίτσα. Μια Καρδίτσα, της ανάπτυξης, της ευημερίας,των ευκαιριών και των δυνατοτήτων. Όλοι μαζί με κοινή προσπάθεια μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ποιος είμαι με δύο λόγια

Γέννημα – Θρέμμα Καρδιτσιώτης. Παντρεμένος με δύο παιδιά.  Από τα μαθητικά- νεανικά χρόνια ασχολήθηκα με τα κοινά στο μαθητικό και στο φοιτητικό κίνημα. Αργότερα ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκα επί μακρόν με τα συνδικαλιστικά του κλάδου ως αιρετό μέλος της ΔΟΕ. Δάσκαλος στο επάγγελμα, με συμμετοχή σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό για θέματα εκπαίδευσης.

Από το 2010 μέχρι το 2019 αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας με το νέο θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη. Το 2019 υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Καρδίτσα, ο τόπος μας».

Μα πάνω από όλα δηλώνω Καρδιτσιώτης με ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Βασίλης Τσιάκος

Επικεφαλής Συνδυασμού «Καρδίτσα, ο τόπος μας»

Υποψήφιος Δήμαρχος

 

Προηγούμενο άρθρο Δύο Καρδιτσιώτες Έλληνες Καθηγητές πρωταγωνιστούν σε Διεθνές Συνέδριο
Επόμενο άρθρο Στις 30 Ιουνίου ο 52ος Καραϊσκάκειος Δρόμος