Ειδήσεις

Β. Τσιάκος: Πάντοτε βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τον τόπο μας


Επίσκεψη στο Νοσοκομείο έκανε ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος συνοδευόμενος από συμβούλους του συνδυασμού του. Ο κ. Τσιάκος συναντήθηκε με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του ιδρύματος σε μια συμβολική κίνηση ώστε να γίνει ξεκάθαρο οτι ως Δημοτική Αρχή θα συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο τις διοικήσεις του ιδρύματος, ώστε να επιλύουν τα προβλήματα που κάθε φορά ανακύπτουν. Στο τέλος της επίσκεψης δήλωσε: Είναι δεδομένο ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλει κοπιαστική προσπάθεια για να μπορέσει να ανταποκριθεί, στις αυξημένες ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας που χρειάζονται οι συνδημότες μας. Θεωρούμε ότι το υπουργείουγείαςπου είναι καθ’ ύλη αρμόδιο, θα πρέπει να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν. Στην κατεύθυνση αυτή πιστεύουμε πως η αυριανή παρουσία στην Καρδίτσα του υπουργού υγείας θα πρέπει να αποτελέσει μια ουσιαστική ευκαιρία στην κατεύθυνση επίλυσης των υπαρχόντων προβλημάτων. Από κει και πέρα εμείς, εφόσον με την ψήφο των δημοτών αναδειχθούμε ως η επόμενη δημοτική αρχή, θα βρεθούμε στο πλευρό της  εκάστοτε διοίκησης, με στόχο τη στήριξη του έργου της και την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. Εξάλλου θα ήθελα να θυμίσω ότι ως ΠεριφερειακήΑρχή, πάντοτε ήμασταν στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τον τόπο μας, πέρα από κόμματα και κυβερνήσεις, σε όλα τα μεγάλα θέματα που ανέκυπταν (Πανεπιστήμιο, νοσοκομείο, μεταφορές υπηρεσιών, αγώνες αγροτών κλπ). Έτσι δεσμευόμαστε και ως δημοτική αρχή θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων.  Ειδικότερα πάντως σε ότι αφορά θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας στοχεύουμε στην αναβάθμιση των παρεμβάσεων που μπορεί να κάνει μια δημοτική αρχή,πάντοτε φυσικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Επιγραμματικά για την υγεία – πρόνοια

Μας ενδιαφέρει να παραμείνουν και να ενισχυθούν οι δράσεις του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου, καθώς από το 2020 θα σταματήσουν να στηρίζονται από κοινοτικά κονδύλια. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις.

Στοχεύουμε στην ενδυνάμωση και περαιτέρω ενίσχυση των Κέντρων Κοινότητας ως βασικής δομής πληροφόρησης και υποστήριξης των ευπαθών ομάδων.

Θα στηρίξουμεδομές  που παρέχουν υπηρεσίες σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες όπως είναι το Κέντρο Γυναικών.

Περαιτέρω στήριξη και αξιοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων από αυτό.

Σε συνεργασία με τους επιστήμονες της περιοχής μας θα καθιερώσουμε ενημερωτικές εβδομάδες για θέματα πρόληψηςστην υγεία,θέματα εμβολιασμών, παχυσαρκίας και διακοπής του καπνίσματος.

Ακόμη μας ενδιαφέρει η συνεργασία και η στήριξη των τοπικών δομών που ασχολούνται με προγράμματα βοήθειας των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άλλαξαν όψη ο παιδικός σταθμός και το νηπιαγωγείο Αγναντερού
Επόμενο άρθρο Ημερίδα στο ΤΕΕ για το θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης μεταποιητικών επιχειρήσεων