Ειδήσεις

Β. Τσιάκος: Προτεραιότητα μας ο ουσιαστικός διάλογος με τους δημότες


Με τον καλύτερο τρόπο από πλευράς συμμετοχής και διαλόγου ολοκληρώνει  σταδιακά τις επισκέψεις στις κοινότητες,ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας επικεφαλής του συνδυασμού «Καρδίτσα, ο τόπος μας» κ. Βασίλης Τσιάκος.

Ο κ. Τσιάκος που συνεχίζει τις περιοδείες του συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, έχει στόχο να βρεθεί σε κάθε γωνιά του Δήμου. Την προηγούμενη εβδομάδα επισκέφθηκε τις κοινότητες Αγιοπηγή, Ζαίμι, Καλλιφώνι, Πορτίτσα, Μητρόπολη, Γεωργικό, Ραχούλα, και Καταφύγι. Σε όλες τις συγκεντρώσεις η ανταπόκριση του δημοτών ήταν εντυπωσιακή με εκατοντάδες συνδημότες μας να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του υποψηφίου Δημάρχου. Όπως  δήλωσε επιδιώκει να επικοινωνήσει το μήνυμα  πως η Καρδίτσα έχει μεγάλες δυνατότητες,τις οποίες είναι στο χέρι μας να τις αναδείξουμε και να τις αξιοποιήσουμε. Ο κ. Τσιάκοςακούει από τους παραβρισκόμενουςκατοίκους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σημαντικά ζητήματα για τους συνδημότες μας των χωριών είναι η βελτίωση της  αγροτικής οδοποιίας,  τα προγράμματα αγροτικού εξηλεκτρισμού, η συντήρηση των αποστραγγιστικών δικτύων, ηβελτίωση της δημοτικής οδοποιίας κ.α. Γενικότερα οι κάτοικοι των κοινοτήτων θέτουν θέματα στις περισσότερες περιπτώσεις μικρών παρεμβάσεων, που ωστόσο οδηγούν σε σημαντική βελτίωση της ποιότητας ζωής. Ακόμη ζητήματα προτεραιότητας για τους κατοίκους είναι η βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και η βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ Τσιάκοςακούει με ενδιαφέρον τις επισημάνσεις των συνδημοτών και τονίζει ότι ως δημοτική αρχή μαζί με τους συνεργάτες του θα καταβάλει συστηματική προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα. «Όσοι επιλέγουν τα χωριά μας, πρέπει να στηριχθούν για να μην μετακινηθούν προς τις μεγαλύτερες πόλεις. Για να συμβεί αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να στέκεται στο πλευρό τους, στις μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις που ζητούν.  Ηκατάσταση στην  καθαριότητα και τονηλεκτροφωτισμό με καλύτερο προγραμματισμό μπορεί να βελτιωθείγρήγορα. Όμως σε όλα τα θέματα που τίθενται από τους κατοίκους, η εκάστοτε δημοτική αρχή μπορεί να έχει άποψη και να προσπαθεί για την επίλυση τους. Υπάρχουν δυνατότητες με σωστό σχεδιασμό να παρεμβαίνουμε αποφασιστικά εκεί που χρειάζεται. Το έχουμε αποδείξει ως Περιφερειακή Αρχή. Γνωρίζουν οι κάτοικοι των χωριών πως από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη βρέθηκα πάντα δίπλα τους. Σε όλα τα χωριά έχουμε πραγματοποιήσει και εκτελέσει έργα και παρεμβάσεις που βελτίωσαν τη ζωή των κατοίκων. Με την ίδια λογική της έγκαιρης παρέμβασης  και της αποτελεσματικότητας θα συνεχίσουμε και ως δημοτική αρχή. Συνεχίζουμε τις επισκέψεις μας και την επικοινωνία μας με τους συνδημότες μας καθώς την θεωρούμε πολύ σημαντική για να πετύχουμε στο έργο μας. Εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια τα καταφέραμε επειδή πάντοτε ήμασταν δίπλα στον πολίτη και στις ανάγκες του,τον ακούγαμε και συζητούσαμε μαζί του. Με τη ίδια λογική θα συνεχίσουμε». Ο κ.Τσιάκος τις προσεχείς ημέρες και αφού ολοκληρώσει των κύκλο περιοδειών στις κοινότητες, θα επισκεφτεί τις συνοικίες της Καρδίτσας και θα έχει καθημερινή επαφή με τους δημότες. Υπενθυμίζουμε ότι  γραφείο του συνδυασμού «Καρδίτσα, ο τόπος μας» βρίσκεται στη γωνία Ιεζεκιήλ και Πλαστήρα και λειτουργεί τις περισσότερες ώρες του 24ωρου.

 

Προηγούμενο άρθρο Βράβευσε εθελοντικές οργανώσεις ο Κώστας Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Μιλάμε με τις πράξεις μας-εργοτάξιο η Θεσσαλία