Ειδήσεις

Β’ Φάση Ηλεκτρονικών Εγγραφών στα Γενικά Λύκεια


Τα αποτελέσματα της πρώτης κατανομής θα είναι διαθέσιμα για τους/τις Διευθυντές/ντριες των Γυμνασίων και των Γενικών Λυκείων (στην εφαρμογή e-εγγραφές https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/#/school με τους κωδικούς τους στο ΠΣΔ), για τους μαθητές/τριες και τους κηδεμόνες τους από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στις 5.00 μ.μ.. Οι μαθητές/τριες των οποίων η κατανομή έχει ολοκληρωθεί μπορούν να εκτυπώνουν την αίτησή τους, προκειμένου να την καταθέσουν στο σχολείο μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους μέχρι την έναρξη των μαθημάτων, όπως προβλέπεται στην με αρ. 79942/ΓΔ4/21-5-2019 ΥΑ (Β΄ 2005).

Οι Διευθυντές/ντριες των Γυμνασίων θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή e-εγγραφές χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του ΠΣΔ προκειμένου να ενημερωθούν για το Λύκειο υποδοχής των τελειοφοίτων τους, ώστε να αποστείλουν τα απολυτήρια αντιστοίχως.

Οι Διευθυντές/ντριες των Γενικών Λυκείων θα μπορούν να βλέπουν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές και ποιοι/ες μαθητές/τριες έχουν μετεγγραφεί (σε Εσπερινό ΓΕ.Λ. καιαντίστροφα, σε Ημερήσιο ή Εσπερινό ΕΠΑ.Λ.).

 

Β΄ φάση αιτήσεων – Β΄ κατανομή

Οι μαθητές/τριες που δεν πρόλαβαν να κάνουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής μπορούννα την υποβάλουν κατά τη δεύτερη περίοδο των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής στο e-εγγραφές από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 (09.00) έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου2019 (23.59).

Οι μαθητές/τριες που απορρίφθηκαν και έχουν υποβάλει ήδη αίτηση μπορούν να κάνουν διαγραφή της υπάρχουσας αίτησης και νέα αίτηση κατά τη δεύτερη περίοδο των Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής στο e-εγγραφές από την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 (9.00 π.μ.) έως και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 (23.59).

Οι μαθητές/τριες που πρέπει να επανεξεταστούν στην ειδική εξεταστική περίοδο του Ιουνίου και έχουν υποβάλει ήδη αίτηση, εφόσον προβιβαστούν, θα κατανεμηθούν στη δεύτερη κατανομή (1-3 Ιουλίου 2019). Σε περίπτωση που δεν προβιβαστούν: α. για τους/τις μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου δίνεται η δυνατότητα να διαγράψουν την υπάρχουσα αίτηση και να υποβάλουν νέα αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή e- εγγραφές και β. για τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ Γυμνασίου και για όσους/ες προβλέπεται να εξεταστούν στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις τους παραμένουν σε εκκρεμότητα μέχρι και την ολοκλήρωση της εν λόγω εξεταστικής.

Επισημαίνεται ότι από την 26η Ιουνίου 2019 έως και την 28η Ιουνίου 2019 οι

Διευθυντές/τριες θα υποβάλουν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής για τους/τις μαθητές/τριες που εμπίπτουν στις περιπτώσεις της παρ. 8 του άρθρου 21 του Ν. 4251/2014 (Α΄ 80) και στις διατάξεις του άρθρου 71 του ν. 4547/2018 (Α΄ 102), οι οποίοι/-ες εγγράφονται κατ’ εξαίρεση με ελλιπή δικαιολογητικά, όπως προβλέπεται στην με αριθμ. πρωτ. Φ1α/80206/Δ4/21-05-2019 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Οι ανωτέρω Διευθυντές/ντριες, αφού κάνουν είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές με τους προσωπικούς τους κωδικούς taxis, προκειμένου να δημιουργήσουν προφίλ χρήστη, θα πρέπει να αποστείλουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση (χρήσιμα έγγραφα) στο egelhelp@minedu.gov.gr ή με fax στο 2103443390 για να ενεργοποιηθεί αυτή

δυνατότητα.

Από την 1η έως και την 3η Ιουλίου 2019, οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα κάνουν τη δεύτερη κατανομή των μαθητών/τριών σε ΓΕ.Λ. στην ηλεκτρονική εφαρμογή e- εγγραφές.

Από την 8η Ιουλίου 2019 οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων θα μπορούν να βλέπουν την κατανομή των μαθητών/τριών μετά τη Β’ φάση των κατανομών από τις Δ.Δ.Ε.

 

Δυνατότητα Διαγραφής Ηλεκτρονικής Αίτησης Εγγραφής και Υποβολής Νέας Αίτησης

Οι μαθητές/τριες που υπέβαλαν Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής κατά την Α’ περίοδο εγγραφών (22-05-2019 έως 17-06-2019) και έχουν κατανεμηθεί στην Α’ φάση μπορούν να διαγράψουν την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής και να υποβάλουν νέα αίτηση μόνο λόγω αλλαγής τύπου λυκείου (ΕΠΑ.Λ., Εσπερινό/Ημερήσιο). Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αποστέλλουν Υπεύθυνη Δήλωση με email στο egelhelp@minedu.gov.gr ή με φαξ στο 2103443390, με την οποία θα ζητούν τη διαγραφή της αίτησής τους, προκειμένου να υποβάλουν νέα αίτηση για άλλο τύπο σχολείου. Στη συνέχεια, θα μπορούν κατά τη δεύτερη περίοδο εγγραφών (25-06-2019 έως 28-06-2019) να υποβάλουν νέα αίτηση για τον τύπο σχολείου που επιθυμούν μέσω της εφαρμογής e- εγγραφές.

Σε περίπτωση που ένας/μία μαθητής/τρια εκ παραδρομής έχει δηλώσει λάθος τάξη και δεν έχει κατανεμηθεί, θα πρέπει να απευθύνεται στο helpdesk της εφαρμογής e- εγγραφές στο 2103443911 ή με email στο egelhelp@minedu.gov.gr .

Σε περίπτωση που ένας/μία μαθητής/τρια εκ παραδρομής έχει δηλώσει λάθος τάξη και έχει κατανεμηθεί, θα πρέπει να απευθύνεται στον/η Διευθυντή/ντρια του σχολείου, ο/η οποίος/α έχει τη δυνατότητα μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών και με Υπεύθυνη Δήλωση του/της μαθητή/τριας αν είναι ενήλικος/η ή του/της κηδεμόνα του/της αν είναι ανήλικος/η, να κάνει μετάπτωση της αίτησης σε ΜΗ ΕΓΚΥΡΗ κατάσταση. Στη συνέχεια, ο/η συγκεκριμένος/η μαθητής/τρια θα έχει το δικαίωμα διαγραφής της υποβληθείσας αίτησής του/της και υποβολής νέας αίτησης, απευθείας μέσω της εφαρμογής e- εγγραφές κατά τη δεύτερη περίοδο εγγραφών (25-06-2019 έως 28-06-2019).

Οι μαθητές/τριες που θα υποβάλουν εκ νέου Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής στη Β’ φάση των ηλεκτρονικών εγγραφών, όσο είναι ενεργοποιημένη η εφαρμογή e-εγγραφές για υποβολή αιτήσεων, θα μπορούν να τροποποιούν/διαγράφουν την αίτησή τους.

Οι μαθητές/τριες που θα υποβάλουν εκ νέου Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής στη Β΄ φάση των Ηλεκτρονικών Εγγραφών θα είναι ορατοί/ες στα σχολεία μετά τη δεύτερη κατανομή από τις αρμόδιες Δ.Δ.Ε.

Προηγούμενο άρθρο Ορκωμοσίες Αποφοίτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τι πέτυχε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ και γιατί το πέτυχε