Ειδήσεις

Γίνε εξερευνητής του κόσμου!!!


Ολοκληρώθηκε στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας, με τίτλο «Γίνε εξερευνητής του κόσμου!!!», σε συνεργασία για πρώτη φορά φέτος, αποκλειστικά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Από τις 15 Ιουνίου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου, σε 7 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας,  πραγματοποιήθηκαν 99 δράσεις!!! (δυστυχώς ούτε 100…) τις οποίες παρακολούθησαν περίπου 320 παιδιά, με πάνω από 1500 παρουσίες, και δανείστηκαν στη διάρκεια του καλοκαιριού πάνω από 1600 βιβλία.

Τις τελευταίες δύο μέρες, μαζί με τα παιδιά προσπαθήσαμε να βρούμε ποια ήταν η αγαπημένη τους δράση. Η επιτυχία του προγράμματος ήταν ότι κανένα παιδί δεν είπε την ίδια δράση με το άλλο, σε καμιά βιβλιοθήκη, που σημαίνει ότι πιάσαμε τον παλμό όλων των παιδιών και οι δράσεις μας ήταν η μία πιο συναρπαστική από την άλλη!!!

Μετά από τόσες και τόσες εξερευνήσεις μέσα κι έξω από τις βιβλιοθήκες, λογικό ήταν να μοιράσουμε τα βραβεία των μικρών εξερευνητών, που τα παιδιά δέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και περηφάνια!!!

Οι φετινές δράσεις, κατά γενική ομολογία μικρών και μεγάλων ήταν οι καλύτερες όλων, μια και η Εθνική Βιβλιοθήκη πρωτοτύπησε και οι δράσεις ήταν κοινές καθημερινά και για τις 125 βιβλιοθήκες της χώρας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, είχαν δηλαδή όλες το ίδιο θέμα, αλλά φυσικά η καθεμιά τη δική της μοναδικότητα !!!

Οι δράσεις θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν, χωρίς τη βοήθεια των πολλών εθελοντριών που είχαμε φέτος και δε θ’ αναφερθούμε σε ονόματα μήπως και ξεχάσουμε κάποια. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ μέσα από την καρδιά μας για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρατε. (Στην παιδική βιβλιοθήκη συνοικίας Λάκας Μαντζάρα, όλες οι καλοκαιρινές δράσεις πραγματοποιήθηκαν από εθελόντριες!!!).

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Κύριο Μιχάλη Τάντο, τη Διευθύντρια Κυρία Έφη Γκαγκά και τους συναδέλφους του Δ.Ο.Π.Α.Κ. για τις διευκολύνσεις που μας έκαναν και τις λύσεις που έδιναν στα όποια μικροπροβλήματα αντιμετωπίσαμε, στους ηλεκτρολόγους και τον υδραυλικό του Δήμου Καρδίτσας και φυσικά την καθαρίστριά μας την Κυρία Ντίνα Καραπέτσα που είχε τους χώρους καθημερινά πεντακάθαρους!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον ηλεκτρονικό και έντυπο τοπικό τύπο, που για άλλη μια χρονιά, με υπομονή και ωραία ρεπορτάζ, κάλυπτε τις δράσεις μας,  με αποτέλεσμα αυτές να προβάλλονται, όχι μόνο στο κοινό της περιοχής μας, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα!!!.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ το προσωπικό του γραφείου μηχανογράφησης του Δήμου Καρδίτσας και συγκεκριμένα τον Προϊστάμενο Κύριο Βάϊο Ανυφαντή και τους κ.κ. Θωμά Μαυραντζά, Χρήστο Αδάμο και την Κυρία Λίτσα Τραχανά, για την προβολή της εκστρατείας μας, μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θερμά τον προϊστάμενο πρασίνου του Δήμου Καρδίτσας Κύριο Κώστα Λάντζο και την τεχνολόγο – γεωπόνο του Δήμου μας στην υπηρεσία πρασίνου, για την πολύ ωραία δράση που κάναμε και τη συνεργασία που αναπτύχθηκε μεταξύ των φορέων μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τους συναδέλφους από διάφορες βιβλιοθήκες της χώρας για την ανταλλαγή απόψεων, δράσεων και υλικού, όλο αυτό το διάστημα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, όπως κάθε χρόνο, τη ψυχή των δράσεων Κυρία Ειρήνη Βοκοτοπούλου, γιατί μας εκπλήσσει συνέχεια με την πρωτοτυπία των δράσεων που μας προτείνει, αλλά και γιατί είναι δίπλα μας ανά πάσα στιγμή στις όποιες απορίες μας και φυσικά ευχαριστούμε, το προσωπικό της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος που οργάνωσε ίσως την καλύτερη Καλοκαιρινή Εκστρατεία.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ, το ΙΚΕΑ Θεσσαλίας, και τον Κύριο Σωκράτη Λεπενιώτη, που εδώ και τρία χρόνια στηρίζουν την προσπάθειά μας, με την παροχή αναλώσιμων και διαφόρων προϊόντων που μας παρέχουν.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ πηγαίνει στα παιδιά της πόλης και της περιοχής μας, για τη μεγάλη τους συμμετοχή στις δράσεις μας καθημερινά, αλλά και στους γονείς τους για την βοήθεια που μας πρόσφεραν και φυσικά για το ότι καθημερινά μας εμπιστεύονταν τα παιδιά τους!!!

Οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, θ’ ανοίξουν πάλι τις πύλες τους για το κοινό, τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  2016, με κυλιόμενο ωράριο, που θ’ ανακοινωθεί στα τοπικά ΜΜΕ και θ’ αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας http://www.dimoskarditsas.gov.gr/ και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook https://www.facebook.com/paidikesbibliothikes.

Και φέτος το καλοκαίρι περάσαμε υπέροχα, εξερευνήσαμε ένα σωρό γνωστά και άγνωστα μονοπάτια και περιμένουμε μικρούς και μεγάλους να εξερευνήσουμε μαζί και το χειμώνα το μαγικό κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση σχετικά με την απόφαση του Δ. Καρδίτσας για ηλεκτρονική ενημέρωση οφειλών των δημοτών
Επόμενο άρθρο Καταστροφές στο αρδευτικό συγκρότημα του Αγναντερού