Γεμίζουν από Δευτέρα οι πισίνες του κολυμβητηρίου Καρδίτσας- Εγκαταλείφθηκε η ιδέα των «pellets» για τη θέρμανση του κτιρίου


«Με οποιοδήποτε τρόπο θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο, καθώς αποτελεί βασικό στόχο της δημοτικής αρχής», υπογράμμισε χθες σε δηλώσεις του στη «ΓΝΩΜΗ» ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο οποίος αύριο Κυριακή θα συγκαλέσει το Δ.Σ. του Οργανισμού προκειμένου να αποφασίσουν για τα διαδικαστικά της λειτουργίας του. «Παρά τις σημαντικές δυσκολίες που υπάρχουν δεν μπορούμε να κλείσουμε το Κολυμβητήριο. Οι πισίνες του κολυμβητηρίου θα αρχίσουν να γεμίζουν από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για να συνδεθεί η εγκατάσταση με το φυσικό αέριο. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να βρεθούν τουλάχιστον 3 τόνοι πετρέλαιο για τον πρώτο καιρό», επεσήμανε ο ίδιος, ο οποίος σε ερώτησή μας σχετικά με το καινοτόμο και φιλόδοξο σχέδιο που είχε «συλληφθεί» από τη Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το ΤΕΙ Ξύλου & Επίπλου -και που θα ήταν η πρώτη φορά που θα υλοποιούνταν μια τέτοια δράση σε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης όχι μόνο στη Θεσσαλία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα- για αλλαγή των ενεργειακών δεδομένων των δημοτικών κτιρίων, αρχής γενομένης με καύση pellet στο Κολυμβητήριο Καρδίτσας και το Κλειστό Γυμναστήριο, τόνισε ότι το κόστος του εγχειρήματος ήταν ιδιαίτερα υψηλό και θα ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσαν να ανταποκριθούν.

 

Εισιτήριο

 

Πρόταση για επιβολή εισιτηρίου στους χρήστες του Κολυμβητηρίου από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι που οι πόρτες του κολυμβητηρίου είναι ανοιχτές για το κοινό, θα «κατεβάσει» ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ κ. Ζορμπάς στο αυριανό συμβούλιο, αφού όπως υποστήριξε δεν μπορούν να θερμαίνουν τις εγκαταστάσεις όλη την ημέρα, λόγω του υψηλού κόστους. Επιπροσθέτως –όπως είπε- το Κολυμβητήριο το τελευταίο διάστημα δέχεται πολλούς επισκέπτες από τα γειτονικά Τρίκαλα, αφού το κολυμβητήριο του όμορου νομού δεν είναι συνέχεια ανοιχτό, με αποτέλεσμα να δέχεται πολλαπλάσιους επισκέπτες.

 

Προηγούμενο άρθρο Άνοιξε τις πύλες της η 12η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΈΡΙΞΑΝ ΦΟΛΕΣ ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 15 ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ