Ειδήσεις

Γενική συνέλευση συγκαλεί η ΕΛΜΕ Καρδίτσας


Το ΥΠΑΙΘ το προηγούμενο δίμηνο προχώρησε σε ενέργειες που συνιστούν κατάφωρα ολομέτωπη επίθεση στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα κατέθεσε, εν μέσω πανδημίας, προς διαβούλευση ένα πολυνομοσχέδιο με τα σχολεία κλειστά, τις συναθροίσεις απαγορευμένες και τα σωματεία ν’ αδυνατούν να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις. Ο χρόνος και ο τρόπος κατάθεσης του νομοσχεδίου προφανώς αποκαλύπτουν τις πραγματικές προθέσεις του ΥΠΑΙΘ ( επιβολή προειλημμένων αποφάσεων ).

Εσχάτη πράξη αυτού του αντιδημοκρατικού κρεσέντου του ΥΠΑΙΘ αποτέλεσε η αντισυνταγματική και αιφνιδιαστική τροπολογία ( στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο ) με την οποία επιδιώκεται η τηλεμετάδοση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μιας διαδικασίας ιερής που εδράζεται στον απόλυτο σεβασμό των προσωπικών δεδομένων και στην προστασία της ιδιωτικότητας εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων.

Αυτή η τελευταία ενέργεια αποτέλεσε τη θρυαλλίδα που οδήγησε στη δυναμική αντίδραση της πανεκπαιδευτικής κοινότητας που απαίτησε την άμεση απόσυρση αυτής της απαράδεκτης τροπολογίας.

Όλες αυτές οι εξελίξεις απαιτούν επαγρύπνηση και συσπείρωση του εκπαιδευτικού κόσμου προκειμένου να ανατραπούν τα δρομολογημένα και να αποτραπούν τα χειρότερα.

Για το λόγο αυτό και ενόψει της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ στις αρχές Ιουνίου καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕΚ που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26/05/2020 και ώρα 20:00 στο χώρο του Εσπερινού Σχολείου. Στη Γενική Συνέλευση θα παραστεί και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Τσούχλος Θεόδωρος.

Προηγούμενο άρθρο Εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων κλοπής
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη τοπογράφων και οικοδόμων για τις ανεμογεννήτριες