Ειδήσεις

Γιάννης Κατσαρός: Τα Λουτρά Σμοκόβου μαραζώνουν


Εδώ και μισό αιώνα σχεδόν τα Λουτρά Σμοκόβου έθρεψαν και μεγάλωσαν γενιές Σμοκοβιτών κρατώντας όρθιο και ζωντανό το χωριό μας. Οι πασίγνωστες ιαματικές ιδιότητες των Σμοκοβίτικων πηγών έγιναν πόλος έλξης για επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα φέρνοντας πλούτο στον τόπο μας. Ακόμα και στα σκληρά χρόνια της οικονομικής κρίσης που ζούμε η επιχείρηση των Λουτρών έδινε ένα μικρό ετήσιο εισόδημα που λειτουργούσε σα βάλσαμο για τις ανάγκες των κατοίκων του Σμοκόβου αλλά και άλλων χωριών της περιοχής.

Χρειάστηκαν όμως μόλις τρία χρόνια απ’ την παρούσα διοίκηση για να πάνε στράφι μισού αιώνα ιστορίας της επιχείρησης. Τα Λουτρά Σμοκόβου μαραζώνουν. Ο δήμαρχος που προεκλογικά ερχόταν με «δώρα ανάπτυξης της επιχείρησης» κατάφερε για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία της επιχείρησης να την κρατάει ακόμα κλειστή, αν και μπαίνουμε ήδη στο δεύτερο μήνα του καλοκαιριού.

Ποιος ευθύνεται για την κατάντια αυτή;Υπάρχει κάποιος που μπορεί να δώσει εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν;

Ποιος ευθύνεται για τα τεράστια προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια και ανάγκασε το Διοικητικό Συμβούλιο σε ΣΥΣΣΩΜΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ;

Ποιος ευθύνεται για την παράλειψη αντικατάστασης του παραιτημένου Διοικητικού Συμβουλίου εδώ και μήνες ;

Ποιος ευθύνεται για το κομμένο ρεύμα στην επιχείρηση λόγω απλήρωτων λογαριασμών αλλά και λόγω ηλεκτρολογικού σχεδίου που δεν προσκομίστηκε έγκαιρα στη ΔΕΗ;

Ποιος ευθύνεται για την απασχόληση ανασφάλιστου προσωπικού που χρέωσε την επιχείρηση με βαριά πρόστιμα απ’ το ΙΚΑ;

Μια δυναμική επιχείρηση του τόπου και του Δήμου παραμένει κλειστή χωρίς καμία εξήγηση και η ευθύνη για την τραγική αυτή εξέλιξη βαραίνει αποκλειστικά το δήμαρχο Σοφάδων.

 

Γιάννης Κατσαρός

Πρώην Πρόεδρος Επιχείρησης Λουτρών Σμοκόβου

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Λ. Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Αθλητές της Καρδίτσας σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα