Ειδήσεις

Γιάννης Μπουτίνας: Η εστίαση …εκτός επενδύσεων … εδώ και χρόνια


Από το 2006 , δηλαδή πάνω από 11 χρόνια , τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στερούνται ενός χρηματοδοτικού εργαλείου με επιδότηση για την ανακαίνιση τους .Και για να γίνω πιο σαφής λέγοντας υγειονομικού ενδιαφέροντος , εννοώ τα καταστήματα που προσφέρουν καφέ , φαγητό , σνακς , όπως καφετέριες , ταβέρνες , εστιατόρια , ταχυφαγεία κτλ.

Σε μια τουριστική περιοχή , όπως τα Μετέωρα , τα Πήλιο , τα νησιά μας , αλλά και όλοι οι μοναδικοί τουριστικοί προορισμοί της Θεσσαλίας μας    , γνωρίζουμε όλοι , πως αυτά τα καταστήματα αποτελούν τον καθρέφτη του προορισμού μιας και ο επισκέπτης πρώτα θα επισκεφθεί ένα κατάστημα αυτού του είδους και μετά θα πηγαίνει στο κατάλυμα που έχει επιλέξει .Θεωρώ  λοιπόν ότι , μετά από 11 χρόνια που είχε ξεκινήσει ένα πολύ περιορισμένο επιδοτούμενο πρόγραμμα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος , είναι πλέον ώρα να προκηρυχθεί ένα χρηματοδοτικό επιδοτούμενο εργαλείο , ώστε όλες αυτές οι επιχειρήσεις να είναι ανταγωνιστικές και να μπορέσουν να δείχνουν τον καλύτερο καθρέφτη  στον επισκέπτη . Γιατί ο επισκέπτης από την πρώτη στιγμή διαμορφώνει άποψη και από την άποψη του γίνεται καλός ή κακός πρεσβευτής του προορισμού .Και επειδή με βάση στατιστικά επιλογής προορισμών είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο η επιλογή μέσα από εμπειρίες ανθρώπων ή η επιλογή από στόμα σε στόμα …θεωρώ ότι άμεσα θα πρέπει οι συναρμόδιοι Υπουργοί να προβούν σε προκήρυξη αυτού του επιδοτούμενου χρηματοδοτικού εργαλείου για εκσυγχρονισμό καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και για να προλάβω τυχόν τοποθετήσεις ότι υπάρχουν τα προγράμματα Αγροτικής  Ανάπτυξης , π.χ. Leader κτλ , ο προυπολογισμός αυτών είναι πολύ μικρός για την κάλυψη των επιχειρήσεων και αφορά περιοχές ημιορεινές και ορεινές μόνο .

Στο πρόσφατο Περιφερειακό Συνέδριο για τη Θεσσαλία κατέθεσα σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη κ. Αγοραστό ,σχετικό υπόμνημα με προτάσεις για το τουριστικό προιόν στη Θεσσαλία  που περιείχε αυτό το αίτημα όλων των καταστηματαρχών του είδους και στην πρόσφατη επίσκεψη της  Υπουργού Τουρισμού στη Θεσσαλία το επισήμανα πάλι και εγώ και ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Τρικάλων κ. Μιχαλάκης .

Αναμένοντας τις εξελίξεις …

 

Γιάννης Μπουτίνας

Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ,

Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης

Περιφέρειας Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Γ. Συνέλευση και εκλογές του Συλλόγου Εκπ/κών
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η Γιορτή Δημοτικού Τραγουδιού