Γιατί με το Ποτάμι


«Οι πιο σκοτεινές γωνιές στην Κόλαση είναι φυλαγμένες για εκείνους που διατηρούν την ουδετερότητά τους σε εποχές ηθικής κρίσης»
«Η Θεία Κωμωδία» – ΔΑΝΤΗΣ

Την προηγούμενη Πέμπτη μου τηλεφώνησε ένας πολύ καλός φίλος, στέλεχος στο Ποτάμι.
– Γιάννη, μου λέει, σε πρότειναν οι εθελοντές της Καρδίτσας για υποψήφιο βουλευτή του Ποταμιού. Τι λες;
– Είσαι σίγουρος, του λέω, ότι πρότειναν εμένα; Εγώ δεν είμαι μέλος του Ποταμιού.
– Και βέβαια. Ιωάννης Κοτρώτσιος του Σπύρου. Ιδρυτικό στέλεχος της Κοινωνίας Αξιών του Δημήτρη Μπουραντά και υποψήφιος Ευρωβουλευτής. Υπάρχει άλλος;

Το σκέφτηκα μια μέρα. Και είπα το ΝΑΙ.

Με την Πολιτική ασχολήθηκα από ιδιοτέλεια. Έχω δύο κόρες (Γυμνάσιο και Δημοτικό) και είχα δύο επιλογές. Η πρώτη ήταν να προσπαθήσω να τους δώσω την καλύτερη μόρφωση και να τους δείξω το δρόμο για το εξωτερικό και η δεύτερη επιλογή ήταν να τους δώσω την καλύτερη δυνατή μόρφωση και να παλέψω για μια Ελλάδα που θα τους δώσει ευκαιρίες.

Προτίμησα το δεύτερο και δεν θα σταματήσω ποτέ να προσπαθώ για τα παιδιά μου, και μαζί για τα παιδιά σας.

Πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας, να κρατήσουμε τα καλύτερα μυαλά μας στην Πατρίδα μας.

Η Καρδίτσα είναι ένας ευλογημένος τόπος. Κανένα καλλιεργήσιμο στρέμμα γης δεν πρέπει να παραμείνει ανεκμετάλλευτο. Ο τόπος μας δε μπορεί εύκολα να ανταγωνιστεί άλλες χώρες σε ποσότητες παραγωγής, αλλά μπορεί να παράγει διαφοροποιημένα και υψηλής ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα μέσα από συνεργατικά σχήματα που βοηθούν στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Ένας αγρότης ξέρει να παράγει. Αυτό όμως δε φτάνει.
Χρειάζεται εταιρείες για marketing, designers, συστήματα πληροφορικής, logistics και πολλές άλλες κατηγορίες επαγγελμάτων για να μπορέσει ένα καλό προϊόν να γίνει ένα επιτυχημένο προϊόν.

Η διευκόλυνση της εισόδου των νέων παιδιών στην αγορά εργασίας, θα επιτρέψει τη δημιουργία επιχειρηματικών οικοσυστημάτων στον τόπο μας, με κεντρικό άξονα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Πρέπει να βοηθήσουμε την επιχειρηματικότητα, επιτρέποντας τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων (startups), με μειωμένο φορολογικό βάρος και χωρίς ασφαλιστικό ρίσκο, δημιουργώντας έτσι υγιείς και βιώσιμες θέσεις εργασίας χωρίς κρατική χρηματοδότηση.

Θα μπορούσαμε, π.χ. να παρέχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους νέους επιχειρηματίες, χωρίς την υποχρέωση καταβολής της εισφοράς του ΟΑΕΕ, για κάποιο χρονικό διάστημα, πχ δύο ετών, μέχρι η επιχείρηση να μπορέσει να αναπτυχθεί. Στην περίπτωση που αυτό γίνει θα μπορέσουν αργότερα ανάλογα με τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης να εξαγοράσουν τα εκκρεμή έτη ασφάλισης.
Οι τοπικές αρχές σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως τα Επιμελητήρια, θα δώσουν τη δυνατότητα στους νέους επιχειρηματίες για ανάπτυξη των εταιρειών τους, παρέχοντας τους κτιριακές και γραμματειακές υποδομές αλλά και διακοπή δημοτικών τελών για παρόμοιο χρονικό διάστημα, αξιοποιώντας έτσι τις υπάρχουσες υποδομές που ρημάζουν.

Όχι άλλα πεταμένα λεφτά σε τρίμηνες και πεντάμηνες απασχολήσεις στο δημόσιο με λεφτά του ΕΣΠΑ. Κάθε ευρώ είναι πολύτιμο και πρέπει να πολλαπλασιάζεται και όχι να διαιρείται.

H Καρδίτσα έχει τη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης εκμεταλλευόμενη τον ορεινό της όγκο και της υποδομές της, που σε συνδυασμό με τα υψηλής ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, μπορεί να δημιουργήσει υψηλού επιπέδου γαστρονομία.

Η περιοχή της λίμνης Πλαστήρα, έχει όλα τα προσόντα να παρέχει υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν, απευθυνόμενη στα υψηλότερα εισοδήματα, μέσω της ανάπτυξης των υποδομών της και επιπλέον προϊόντων.
Η διεύρυνση της επισκεψιμότητας, με την ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων που θα καθιστούν την περιοχή άμεσα προσβάσιμη, η ολοκλήρωση των εργασιών της εθνικής οδού Ε65, η βελτιστοποίηση των υπαρχόντων υποδομών μπορούν να καταστήσουν την περιοχή μας πόλο έλξης.
Η εκμετάλλευση του θρησκευτικού τουρισμού με την ανάδειξη των πολλών μοναστηριών και σημείων λατρείας καθώς και η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού με την καλύτερη αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών Σμοκόβου, εντάσσονται στο συνολικό πακέτο της τουριστικής ανάπτυξης του νομού μας.

Φυσικά υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν και η ενδελεχής ανάλυση των προτάσεων θα παρουσιαστεί στις επόμενες εβδομάδες. Τα μεγάλα προβλήματα θέλουν και μεγάλες απαντήσεις.

Τι είναι αυτό όμως που μετατρέπει τις προτάσεις σε έργα;

Αυτό που ήταν πάντα. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Σας ζητώ να κρίνετε τους υποψήφιους από τη διαδρομή τους και όχι από τα λόγια τους.

Είμαι στο χώρο της Πληροφορικής από το 1986.
Πρωτοδούλεψα ως φοιτητής στο «Αλουμινίον της Ελλάδος», ξεκίνησα το δικό μου κατάστημα Πληροφορικής, εργάστηκα είτε σαν σύμβουλος, είτε ως Διευθυντής Πληροφορικής σε εργοστάσια βάμβακος στη περιοχή της Θεσσαλίας, όπως στον Παλαμά, τα Σερβωτά, το Ερμήτσι, τα Φάρσαλα, τη Λάρισα και ήρθα έτσι σε επαφή με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και τον αγροτικό κόσμο.

Ανέλαβα τη διεύθυνση Πληροφορικής μεγάλων ομίλων με εκατοντάδες καταστήματα και χιλιάδες άτομα προσωπικό. Μέχρι και το 2013 εργάστηκα στον όμιλο Goody’s / Everest ως Διευθυντής Πληροφορικής του ομίλου (Everest / Goody’s / Flocafe / Lapasteria / Olympus Plaza κλπ), έχοντας έτσι την ευθύνη της οργάνωσης και υποστήριξης για περισσότερα από 500 καταστήματα και 3 εργοστάσια παραγωγής τροφίμων. Συνολικά είχα την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού, της υλοποίησης και της ορθής λειτουργίας εκατοντάδων συστημάτων και την υποχρέωση εξυπηρέτησης και ελέγχου περισσοτέρων των 7.000 ατόμων προσωπικού.

Το 2014 με βρήκε σε μια νέα προσωπική προσπάθεια, στο χώρο του
λογισμικού μέσω internet (cloud) και της ανάλυσης δεδομένων (big data), με πελάτες τόσο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, δείχνοντας έτσι ότι η καινοτομία και η σκληρή δουλειά μπορεί να φέρει αποτελέσματα και σε καιρούς κρίσης.

Έχω αξιολογήσει και έχω αξιολογηθεί δεκάδες φορές με σύγχρονα συστήματα αξιολόγησης, ελεγχόμενα από έγκυρες εταιρείες διαχείρισης προσωπικού.

Έχω αναλάβει πολλαπλά project με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και αυστηρή τήρηση των προϋπολογισμών τους.

Η διαδρομή που περιέγραψα, μου επιτρέπει να πω ότι τις προτάσεις μπορώ να τις κάνω πράξη.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

Αυτό είναι το όραμα μου για μια καλύτερη Ελλάδα, το όραμά μου για μια καλύτερη Καρδίτσα.

Και για το όραμα αυτό, ζητώ την ψήφο σας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΟΤΡΩΤΣΙΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»

Προηγούμενο άρθρο Επιστροφή χρημάτων για Αργιθέα και Βατσουνιά
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα περιοδειών Κ. Τσιάρα