Για την απεργία της Πρωτομαγιάς προετοιμάζεται το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας


Με βασικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία της απεργίας της 1ης Μαϊου (ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς) συνεδρίασε, το απόγευμα της Πέμπτης, το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Πρόεδρός του κ. Γιώργος Καπράνας :

«Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους στον πλανήτη στο μάτι του κυκλώνα του νεοφιλελευθερισμού.

Δουλειές, μισθοί, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη των περικοπών και ανατροπών.

Την 1η Μάη οι εργαζόμενοι στη χώρα μας πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια, το ρατσισμό, ξενοφοβία, ανισότητα, κοινωνικές διακρίσεις, τον πόλεμο, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Έχει χρέος σήμερα το συνδικαλιστικό κίνημα μαζί με τους νέους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να παλέψει, να πιέσει, να απαιτήσει και να διεκδικήσει από τη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την άσκηση μιας διαφορετικής πολιτικής που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και όχι τις αγορές, τους αριθμούς και τα κέρδη.

Πρέπει να πούμε όχι στα μέτρα και τα δεσμά που μας επιβάλλουν οι αγορές, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και όλοι αυτοί που ασκούν εκβιαστική και κερδοσκοπική πολιτική σε βάρος της χώρας, εν ονόματι του χρέους και των δανειακών αναγκών της.

Πρέπει να παλέψουμε για μια Ευρώπη των πολιτών και όχι των τραπεζιτών και των εργοδοτών.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε τα συνδικάτα θα πρέπει να απευθύνουν προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στη μάχη για κόσμο δικαιότερο , ειρηνικό, χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, καταπίεση και εξαθλίωση.

Η πρωτομαγιά είναι απεργία και ΟΧΙ ΑΡΓΙΑ, γι ΄ αυτό την Παρασκευή 1η Μαϊου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ με κεντρικά αιτήματα :

> Την ανατροπή των βάρβαρων πολιτικών των μνημονίων που καταστρέφουν την κοινωνία και την οικονομία

> Την αντιμετώπιση της δραματικής αύξησης της ανεργίας και τη στήριξη των ανέργων και ειδικότερα των νέων

>Τελειώνοντας, θέλω να προτείνω μέσα ή την ερχόμενη εβδομάδα να πάμε σε κοινή και ανοιχτή συνάντηση των πρωτοβάθμιων Σωματείων και Συλλόγων που ανήκουν στο Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ μαζί με άλλους φορείς με στόχο την καλύτερη διοργάνωση της απεργιακής εκδήλωσης της Πρωτομαγιάς».

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδρομή του ΣΕΑΝ σε Βεργίνα-Παναγία Σουμελά-Βέροια-Παναγία Δοβρα
Επόμενο άρθρο Όλοι στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ