Ειδήσεις

Γιώργος Καπράνας: Ο αγώνας είναι μονόδρομος


Μετά την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας να μην ψηφίσει το Αναπτυξιακό νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ένα πλήθος διατάξεων που πλήττουν βάναυσα τον πυρήνα του συλλογικού και ατομικού εργατικού δικαίου καθώς και βασικά ζητήματα της συνδικαλιστικής δράσης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά να το εισηγήσει στη Βουλή των Ελλήνων στο τέλος του μήνα ώστε να συζητηθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτώβρη, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας επανακαθορίζει τη στάση του και να μεταφέρει την προκήρυξη  της Γενικής Απεργίας στο Νομό μας για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου συντασώμενο με τις αποφάσεις τις συντριπτικής πλειοψηφίας των Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών όλης της χώρας.

Προς ενημέρωση τα 6 από τα 7 Εργατικά Κέντρα της Θεσσαλίας προκήρυξαν ή θα προκηρύξουν όπως εμείς σήμερα Απεργία για τις 2 Οκτώβρη.

Προχωράμε με Αγωνιστικότητα – Ενότητα  – Σύνεση και Δημοκρατική λειτουργία, μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζομένων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου να οργανώσουν μαζί με την απεργία μας, να ενημερώνουμε τους εργαζομένους στους χώρους δουλειάς για να πιέσουμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τις διατάξεις που αφορούν εργασιακά θέματα και ισοπεδώνουν περεταίρω ότι έχει απομείνει όρθιο από τις προηγούμενες σκληρές πολιτικές των μνημονίων που εφάρμοσαν οι προηγούμενες  Κυβερνήσεις και συνεχίζει και η σημερινή Κυβέρνηση της Ν.Δ.  Η ανάπτυξη δεν αφορά λίγους, ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συμβάσεις.

Γι΄αυτό το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας προκηρύσσει την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 24ωρη Γενική Απεργία στον Ιδιωτικό Τομέα του Ν. Καρδίτσας,   θα συντονιστεί με τα άλλα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες της χώρας  και για προκήρυξη Απεργίας την ημέρα της ψήφισης του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου, καλώντας την Κυβέρνηση  να αποσύρει τις αντεργατικές διατάξεις  που περιλαμβάνονται στον Αναπτυξιακό Νόμο που οδηγεί στην κατάργηση του ΟΜΕΔ, στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των εργαζομένων, στην διάλυση των σωματείων, στην κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και εγκαθιδρύει το δικαιο των εργοδοτων.   Ο αγώνας είναι μονόδρομος !

Μέσα στην εβδομάδα θα γίνει διευρυμένη σύσκεψη  με το Δ.Σ. των σωματείων και συλλόγων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου για να αποφασίσουμε τη μορφή και τις δράσεις της ημέρας.

Εισήγηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας στο Δ.Σ.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη αγροτών στον Παλαμά
Επόμενο άρθρο Περιλήψεις εισηγήσεων στην ημερίδα της 19ης Οικολογικής Γιορτής