Ειδήσεις

Γιώργος Καραβίδας: Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Μουζακίου


Στην επόμενη μέρα  των επαναληπτικών αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Μουζακίου και ενώπιον την αποτελεσμάτων τους, εξακολουθώ να πιστεύω πως ο Δήμος Μουζακίου και οι δημότες του αξίζουν και είχαν τη δυνατότητα καλύτερης τύχης,  την οποία μπορούσαν να διαχειριστούν πρόσωπα ικανά, μακριά από κομματικές επεμβάσεις,  προσωπικές φιλοδοξίες και διάφορες άλλες επιδιώξεις.

Πιστεύω, ακόμα,  πως το αποτέλεσμα των ίδιων εκλογών απέχει πολύ από τις προσδοκίες και την πραγματική επιθυμία της πλειοψηφίας των δημοτών, όπως αυτή μας εκφράστηκε στις προεκλογικές συναντήσεις και συζητήσεις μας και η οποία, για λόγους που καμία σχέση δεν έχουν με τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες του Δήμου Μουζακίου, για ακόμα μία φορά δεν αποτυπώθηκε, τελικά, στην πράξη.

Γιατί, αν κάτι με λύπησε πραγματικά και με απογοήτευσε σ’ αυτές τις εκλογές στο Δήμο Μουζακίου – αλλά συνάμα με πείσμωσε κιόλας, ήταν η ωμή και απροκάλυπτη επέμβαση τοπικών πολιτικών οργανώσεων και προσώπων υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, που έκρινε, όπως αποδείχθηκε, και το αποτέλεσμα. Μια παρέμβαση απ’ αυτές που, όπως εκτιμώ, καμία θέση δεν έπρεπε και ούτε πρέπει να έχει σε αυτοδιοικητικές εκλογές, απ’ όπου κι αν προέρχεται και όποιο Δήμο και να αφορά. Μια παρέμβαση που, σε συνδυασμό με το αποτέλεσμά της, θεωρώ καθοριστική και, ταυτόχρονα, καταδικαστική για το μέλλον του Δήμου Μουζακίου, το οποίο μόνο ευοίωνο δε θεωρώ, πλέον, μια και κάποιοι εξακολουθούν να το κρατούν εξαρτημένο στο άρμα των όποιων δικών τους στόχων και επιδιώξεων, που πολύ καλά ξέρουν να μελετούν, να μεθοδεύουν και να προωθούν.

Οι δημότες, ωστόσο, αποφάνθηκαν.   Και στο βαθμό που η συγκεκριμένη απόφασή τους αποτελεί και προϊόν ελεύθερης και αβίαστης βούλησης, είναι απολύτως σεβαστή.  Όλοι μας, όμως, γνωρίζουμε τι προηγήθηκε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία μέρα της εβδομάδας πριν τις επαναληπτικές – και όχι μόνο – εκλογές. Και κάποιοι, όπως τουλάχιστο μας μετέφεραν, γνωρίζουν και  λίγα παραπάνω.

Καλή θητεία στη νέα δημοτική Αρχή. Συγχαρητήρια σε όλους όσους έδωσαν καθαρό και έντιμο αγώνα. Συγχαρητήρια στην ομάδα της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας», γιατί έδωσε καθαρό και έντιμο αγώνα, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών. Συγχαρητήρια πολλά  στην επικεφαλής της ίδιας ομάδας, τη Βιβή Ντούρβα, που με  το μέχρι σήμερα αγώνα της, τον οποία παρακολουθούσα από κοντά, αλλά και το όραμά της για το Δήμο Μουζακίου, θεωρώ πως η θέση της επόμενης Δημάρχου της άξιζε πραγματικά και δικαιωματικά και θα απέβαινε, αδιαμφισβήτητα, προς όφελος του Δήμου μας.

Προσωπικά ευχαριστώ θερμά όσους με τίμησαν με την ψήφο τους. Οι 410 σταυροί προτίμησης, προερχόμενοι από κάθε γωνιά του διευρυμένου Δήμου Μουζακίου,  και η πέμπτη θέση στην εκλογική περιφέρεια Μουζακίου, στην οποία οι δημότες με κατέταξαν με το συνδυασμό της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» και με υποψήφια Δήμαρχο την Παρασκευή Ντούρβα, αποτελεί για μένα ξεχωριστή τιμή, ιδιαίτερα αν αναλογιστώ τις συνθήκες που σ’ αυτές τις εκλογές κυριάρχησαν.

Ευχαριστώ, τέλος, ιδιαίτερα τους συγχωριανούς μου, κατοίκους και ασκούντες το εκλογικό τους δικαίωμα στο χωριό της Οξυάς, που, κάτω από αντίξοες τόσο γι’ αυτούς όσο και για μένα συγκυρίες, έδειξαν κι αυτή τη φορά, ξεκάθαρα και με το παραπάνω, την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου.

Σε ότι με αφορά συνεχίζω, απ’ όποια θέση ή ρόλο μπορώ, τον αγώνα για τις ίδιες αξίες, τα ίδια πιστεύω και οράματα για τον τόπο μας, που ήδη ο κόσμος γνωρίζει, και με την ατράνταχτη πεποίθηση πως κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος.

 

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας, νομικός, Υποστράτηγος (ε.α.) Νομικού Σώματος Ε.Δ.

 

Προηγούμενο άρθρο Όχι στη διακοπή ρεύματος σε εργατικές οικογένειες
Επόμενο άρθρο Πολιτικό μνημόσυνο για το Χαρίλαο Φλωράκη