Γ. Κωτσός: «Φιλοδοξούμε να δώσουμε μία ανανεωμένη και σύγχρονη όψη στην έδρα του Δήμου»


Την αναβάθμιση της περιοχής της Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου φέρνει η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για ένταξη του νέου έργου «Οικολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση περιοχής Δημοτικής Αγοράς Μουζακίου» προϋπολογισμού 292.000 € στο ΕΣΠΑ. Αυτό έγινε γνωστό μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο κ. Αγοραστός με τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Γιώργο Κωτσό παρουσία του αντιπειφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου.
«Το έργο αυτό αφορά στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία μιας ζώνης ήπιας κυκλοφορίας στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας και με συγκοινωνιακές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση αυτή. Με την ολοκλήρωση του έργου η περιοχή της Δημοτικής Αγοράς θα είναι ιδιαίτερα ελκυστική και πιο ανθρώπινη για τους πολίτες». Δήλωσε ο κ. Αγοραστός:
“Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό για την άμεση ανταπόκρισή του και τη θετική αξιολόγηση της Διαχειριστικής Αρχής, στη μελέτη που καταθέσαμε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και αφορά στη διαμόρφωση και την ανάδειξη του χώρου απέναντι από το Δημαρχείο. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο που εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ γεγονός που καταδεικνύει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου Μουζακίου και που έρχεται να προστεθεί στην ανάπλαση των πεζοδρομίων των Κεντρικών Δρόμων της πόλης του Μουζακίου. Με τα δύο αυτά έργα φιλοδοξούμε να δώσουμε μία εντελώς ανανεωμένη και σύγχρονη όψη στην έδρα του Δήμου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός εμφανώς ικανοποιημένος από την εξέλιξη που είχε το έργο της ανάπλασης της πλατείας Δημαρχείου.
Το εν λόγω έργο στην περιοχή της Δημοτικής Αγοράς αφορά στη δημιουργία ζώνης ήπιας κυκλοφορίας στους δρόμους περιμετρικά της πλατείας Μουζακίου και την ενίσχυση του υπάρχοντος πρασίνου με στόχο την συνολική αναβάθμιση της περιοχής και συγκεκριμένα:
Γίνεται καθαίρεση των πεζοδρομίων και αντικατάστασή τους με ψυχρά υλικά. Επίστρωση με κυβόλιθους γρανίτη με ταυτόχρονη ανύψωση του καταστρώματος, σημειακά. Διαμόρφωση λωρίδας ήπιας κυκλοφορίας οχημάτων με μείωση του πλάτους οδοστρώματος στα 3,50m και επίστρωση με κυβόλιθους σε όλο το πλάτος. Ο διαχωρισμός των χρήσεων γίνεται με την τοποθέτηση κάθετων σιδερένιων μπαρών. Σε όλο το τμήμα παρέμβασης θα κατασκευαστεί δίκτυο συλλογής όμβριων από τσιμενταύλακα με επιστέγαση μαρμάρου και ανά διαστήματα τοποθέτηση σχαρών υδροσυλλογής.
Για την επένδυση του τοιχίου, κατασκευάζεται παρτέρι για την φύτευση κατάλληλων θάμνων. Διαμορφώνεται ο κοινόχρηστος χώρος όπισθεν της Πυροσβεστικής με παρτέρι πρασίνου, επίστρωση ενός τμήματος με τσιμεντένιους κυβόλιθους και του υπόλοιπου τμήματος με βιομηχανικό δάπεδο. Για τον φωτισμό της προς διαμόρφωση έκτασης, τοποθετούνται φωτοβολταικά φωτιστικά εξελιγμένης τεχνολογίας, για εξοικονόμηση ενέργειας. Στις διόδους προς την πλατεία, προτείνεται η κατασκευή κλίμακας πρόσβασης στην παιδική χαρά στα δυτικά της πλατείας, καθαίρεση στο χώρο της κεντρικής πρόσβασης της πλατείας της υφιστάμενης κλίμακας και κατασκευή ράμπας με προδιαγραφές για ΑΜΕΑ. Τέλος στην ανατολική πλευρά της πλατείας κατασκευάζεται ξύλινη πέργκολα και τοποθετούνται αναρριχητικά φυτά ενώ στο υπόλοιπο φυτικός φράκτης με θάμνους.

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη ανταπόκριση Καρδιτσιωτών στο 2ο ανταλλακτικό – χαριστικό παζάρι
Επόμενο άρθρο Μπάμπης Παπαδόπουλος: «η επιστροφή του ΦΠΑ θα δώσει οικονομική ανάσα στους αγρότες»