«Γνωρίζω τον τόπο μου!» με την ΙΡΑ Καρδίτσας


Την περασμένη Κυριακή, 9 Νοεμβρίου, η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε τη δεύτερη επίσκεψη της στα πλαίσια της δράσης «Γνωρίζω τον τόπο μου». Αυτή τη φορά προορισμός των μελών και φίλων μας ήταν το εξαιρετικό Αγροτικό Λαογραφικό Μουσείο Ιτέας. Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία, εκμεταλλευόμενοι και τον ανέλπιστα καλό καιρό, να ξεναγηθούν σε ένα σημαντικό χώρο πολιτισμού, όπου αποτυπώνεται γλαφυρά η Λαογραφία του τόπου μας. Τα εκθέματα είναι μοναδικά και πάρα πολλά σε αριθμό και σίγουρα όλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πολλά πράγματα για τη ζωή των προγόνων μας. Στο τέλος της ξενάγησης υπήρξε και προβολή βίντεο που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Έπειτα, όπως συνηθίζει η ΙΡΑ, στον εξωτερικό χώρο του Μουσείου υπήρχε κέρασμα για όλους. Η εκδήλωση τελείωσε περίπου στις 4:00’ το απόγευμα και όλοι αποχώρησαν ευχαριστημένοι. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη σ’ αυτό το θαυμάσιο χώρο σε όλους τους συντοπίτες μας και όχι μόνο.

Είναι για μας σημαντικό να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια τους στην οργάνωση αυτής της εκδήλωσης το Δήμο Παλαμά, ο οποίος με τη φυσική παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Τσιρώνη Ιάσωνα και Λωρίδα Αντώνη αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια μας. Ακόμη κοντά μας βρέθηκαν ο κ. Δημήτρης ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ, Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ, ο κ. Θωμάς Κοντοβάιος, Δημοτικός Σύμβουλος Παλαμά, ο πρώην Δήμαρχος κ. Αντώνης Αναστασόπουλος και τα μέλη της τοπικής κοινότητας Ιτέας.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη τους το κρεοπωλείο “Παπαδόπουλος” στο Φύλλο, το αρτοποιείο “Κουτρούλης” και την εταιρεία ΑΗΒ ΓΚΡΟΥΠ για την προσφορά του θαυμάσιου νερού «ΘΕΟΝΗ».

Servo per amikeco

Υπηρετώ δια της φιλίας’

Ο Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΖΑΡΧΑΝΗΣ Γεώργιος ΓΟΥΣΙΑΣ Νικόλαος

Προηγούμενο άρθρο Εκτροπές ποταμών και άλλων ειδών Ινδίας, Πορτογαλίας, Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Η θέση του Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ για την ελεγχόμενη στάθμευση