Γυμνάσιο – Λύκειο Ιτέας: Ενα “μικρό” επαρχιακό σχολείο με “μεγάλες” επιδόσεις!!!


Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα «καλά» δημόσια σχολεία υπάρχουν.
Δε βρίσκονται όμως μόνον στις «καλές» αστικές περιοχές, αλλά και στην παραμελημένη επαρχία. «Παραφωνία» που επιβεβαιώνει τον κανόνα, μικροί εκπαιδευτικοί «θησαυροί» που κρύβονται σε επαρχιακές περιοχές, λάμπουν δια των επιδόσεων των μαθητών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής τους πορείας.
Ειδικά στην επαρχία την κατάσταση σώζει η εσωτερική δυναμική των μικρών κοινοτήτων και η αναζήτηση καλύτερου εκπαιδευτικού αποτελέσματος.

Οι υπό κατάργηση Λυκειακές Τάξεις του Γυμνασίου Ιτέας φιλοδοξούσαν πάντα και πετύχαιναν καθαρά να εξαλείψουν τις εκπαιδευτικές ανισότητες δια των αποτελεσμάτων που δεν δέχονται αμφισβήτηση.
Κάποτε από την ηγεσία αναφέρθηκε πως τα δημόσια σχολεία που λειτουργούν με συνθήκες Χάρβαρντ θα πρέπει να έχουν και τα ανάλογα αποτελέσματα.
Τα πρόσφατα λοιπόν -και όχι μόνο- αποτελέσματα γραπτών πανελλαδικών εξετάσεων με τις μεγάλες επιδόσεις από την πλευρά των μαθητών μας – αρίστευσε το 1/3- το απέδειξαν.
Άρα δικαιώνονται οι μαθητές του σχολείου που το αποκαλούν χρόνια τώρα «κολλέγιο».
Παραθέτουμε πίνακα μερικών μαθητών μας με βαθμό πρόσβασης πάνω από 13.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, στους καθηγητές/τριες τους και στους γονείς τους για τις επιδόσεις τους και επίσης για τους αγώνες διατήρησης λειτουργίας του σχολείου μας.

Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους βοήθησαν να λειτουργήσουν οι Λυκειακές Τάξεις Ιτέας με αναστολή για δύο συνεχή σχολικά έτη και συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για τη συνέχιση λειτουργίας του σχολείου μας.

Με τιμή
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΤΟ Δ.Σ.
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ  ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΙΤΕΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις του Συλλόγου Γρυμπιανιτών Καλοκαίρι 2013
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα